HomeThema'sEmpack en Packaging Innovations Mechelen 2017Zwager Techniek blijft de markt voor met de juiste verpakking

Zwager Techniek blijft de markt voor met de juiste verpakking

Zwager Techniek is een succesvolle leverancier van kwalitatief hoogstaande verpakkingsmachines voor food, non-food, farmaceutische en technische/chemische producten. Vanuit het kantoor met eigen werkplaats in Beverwijk levert Zwager Techniek een breed scala aan verpakkingssystemen door de Benelux.

Deze leverancier beschikt bovendien over een eigen technische dienst die verantwoordelijk is voor de installatie en nazorg. Voor u betekent dat de garantie van een snelle service en levering van onderdelen.

Modulair opgebouwde verticale vulmachines

Zwager Techniek toont de verticale vulmachine van Prewa, de Cubix. Deze nieuwe generatie RVS-machines voldoet aan de hoogste eisen van hygiëne, snelheid en gemak van omstellen naar andere formaten en/of folies. De boxmotion-machines zijn uitgevoerd in full-servo voor de hoogste snelheid tot wel 180 zakjes per minuut en geven de mogelijkheid de machine zelfs intermitterend te laten werken. Qua techniek standaard uitgevoerd met Siemens PLC en Siemens motion.

De machines zijn modulair opgebouwd en vriendelijk om te bouwen en uit te breiden met opties als Quattro seal, blokbodemzakken en dergelijke. De Prewa-machines worden in België ruim ingezet voor het verpakken van vis, kaas, diepvries, frites, maar ook voor vers gesneden groenten en zoetwaren.

Flowpacken voor allerhande producten

Voor het flowpacken is er van de bekende fabrikant van flowpackmachine Schib de nieuwe CO50 met full-servo besturing. Deze machine is geschikt voor het flowpacken van een diversiteit aan producten. De machine valt op door de compacte machinebouw en snelle menugestuurde omstelmogelijkheid. Deze flexibele machine serie is leverbaar in snelheden tot 200 verpakkingen per minuut. Kortom, ideaal voor kleinere bedrijven of met high-speed toepassing met of zonder automatische invoer.

Schib is naast het voedingssegment ook sterk in het verpakken van non-food producten zoals kunststof bestek, technische producten of bloemen. De machines kunnen voor allerhande producten worden ingezet.

Mespack doypackmachines

De nieuwste doypackmachine van Mespack voor het horizontaal produceren van stazakken wordt getoond. Mespack is gespecialiseerd in doypack- en stickpackmachines. Mespack heeft een breed programma machines en productmogelijkheden. De op Empack getoonde machine is voorzien van een zippersysteem en eurolock voor hangverpakkingen.

Elke Mespack-machine kan worden uitgevoerd verschillende soorten doseersystemen, bijvoorbeeld voor granulaten een cupfiller, voor fijne poeders servo-gestuurde wormdoseringen, pistonpompen voor vloeistoffen en multihead wegers voor zoetwaren, snacks en andere convenience-food producten

Empack Mechelen 2017 – Stand C105

Kijk voor meer informatie op www.zwagertechniek.nl.