HomeNieuwsZoetwarenfabrikant Sweet Tec zweert bij Multipond

Zoetwarenfabrikant Sweet Tec zweert bij Multipond

multipond-sweettec-1

Het Duitse Sweet Tec, dat zoetwaren produceert en verpakt, zweert voor het wegen van haar producten bij meerkops weegautomaten van Multipond. “Ik heb meer dan twintig jaar ervaring met de systemen van Multipond en ik heb er nog nooit problemen mee gehad. Het zijn absoluut de meest betrouwbare machines die ik ken”, zo benadrukt Operations Manager Klaus Pauly van Sweet Tec.

multipond-logoDaarom heeft Sweet Tec onlangs een nieuw systeem besteld voor het wegen van in snoeppapier gewikkeld snoep. Dit systeem, de MP 14-2400/1250-H, is intussen in gebruik. Een vibrerende conveyor transporteert de snoepjes naar de zogenaamde pre-dosing product feed area van de weegautomaat. Hier vindt een eerste dosering plaats. Vervolgens gaat het product naar de prefeed bakken en daarna naar de eigenlijke weegbakken daaronder.

De MP 14-2400/1250-H maakt gebruik van het principe van gedeeltelijke porties. Vanuit deze gedeeltelijke porties in de aparte weegbakken bepaalt een computer de beste combinatie om zo dicht mogelijk bij het streefgewicht te komen. Door de volledig automatische calibratie in iedere laadcel kan volgens Multipond een maximale precisie worden behaald.

De MP 14-2400/1250-H is niet alleen gericht op snelheid en precisie tijdens de productie, maar ook tijdens het schoonmaken. Zo kunnen alle onderdelen die in contact komen met het product eenvoudig en zonder gereedschap van de weegautomaat worden gehaald. Hierdoor is het systeem zo kort mogelijk buiten gebruik voor het schoonmaken.

Bovendien biedt het systeem de mogelijkheid om verschillende functies in te stellen. De machine biedt standaard de functies combineren, mixen, tellen en doseren. Volgens Multipond draait de weegautomaat constant 105 wegingen per minuut en is de standaarddeviatie bij streefgewichten van 200 en 300 gram minder dan 0,1%.

In totaal heeft het Sweet Tec vier weegautomaten van Multipond in gebruik. “Meerkops weegautomaten van Multipond zijn eenvoudigweg onverwoestbaar. En als er zich toch iets voordoet, staat het team van Multipond direct op de stoep om het op te lossen”, aldus Klaus Pauly. Sweet Tec heeft met de MP 14-2400/1250-H dan ook zeker niet haar laatste weegautomaat van Multipond gekocht.

Kijk voor meer informatie op www.multipond.com.