HomeNieuwsZoetwarenfabrikant Cloetta kiest voor multihead weger van Ishida

Zoetwarenfabrikant Cloetta kiest voor multihead weger van Ishida

Miljoenen consumenten in de Benelux, Scandinavië en Italië genieten van zoetwaren van Cloetta. Toen de fabrikant een nieuwe productiefaciliteit in Italië ging openen moest het bedrijf op zoek naar het juiste productieapparatuur. Al snel werd er gekozen voor Ishida vanwege de reeds bestaande relatie en de uitstekende reputatie van het bedrijf. Marco Bagato, Plant Manager bij Cloetta, licht toe: “Cloetta maakt op verschillende productielocaties in Europa gebruik van multihead wegers van Ishida. We waren dus goed op de hoogte van de mogelijkheden van de machine. De weger kent voor ons een ideale balans tussen kwaliteit, prestatie en prijs. Hierdoor was het voor ons een heel logische keuze wederom voor Ishida te gaan.”

Voor het verpakken van een van de meest iconische Finse zoetwarenmerken Sisu, moest de nieuwe productiefaciliteit aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen als de reeds bestaande faciliteiten. Om de reputatie hoog te houden installeerde Ishida een multihead weger van het type CCW-RS om de zoetwaren sneller en efficiënter te kunnen verpakken. De weger bereikt snelheden tot 150 verpakkingen per minuut in dozen van 32 gram en 70 gram. Werkend in een zogenaamde 'twin-mode' kan de weger twee verschillende gewichten tegelijk afwegen, wat een verdubbeling van de output betekent.

De weger van Ishida biedt Cloetta tevens de mogelijkheid van snelle productwissels en is deze gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor is de schakeling van bijvoorbeeld met suiker gecoate snoepjes naar snoepjes zonder coating snel gedaan zonder demontage van de onderdelen. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de productie-efficiënte van Cloetta sinds de installatie van de weger van Ishida met tien procent is toegenomen.

Kijk voor meer informatie op www.ishida-europe.nl.