HomeThema'sInterpack 2017ZIM Pack introduceert machines van Universal Pack en SN-Maschinenbau

ZIM Pack introduceert machines van Universal Pack en SN-Maschinenbau

ZIM Pack is agent van verpakkingsmachines voor food, non-food en pharma producten. Op de aanstaande editie van Interpack is ZIM Pack aanwezig om nieuwe machines van Universal Pack en SN-Maschinenbau te introduceren. Universal Pack zal op Interpack namelijk een nieuwe generatie verticale meerbaans sachetmachines presenteren en SN-Maschinenbau een nieuwe generatie hygiënische en snel omstelbare sachetmachines.

Universal Pack

Het grote nieuws van het in Italië gevestigde Universal Pack op Interpack 2017 is de introductie van een nieuwe verticale generatie sachet machines, ontwikkeld voor onder andere de eisen van de farmaceutische industrie. Deze nieuwe machine, de THETA, voldoet aan alle internationale TPM regels als ook aan de laatste hygiënische ontwerprichtlijnen.

De Italiaanse sachet machine ontwerper en bouwer Universal Pack betrad in 1965 de markt en heeft nog steeds machines die al meer dan dertig jaar in volle productie staan.

Naast deze nieuwe THETA sachet machine, zal Universal Pack ook een speciale uitvoering van een 6-baans stickpack machine tonen (uit de ALFA serie) voor vloeistof, met daarop aangesloten een kartonneermachine voor het verpakken van deze sticks in een kartonnetje gevormd uit een plano. Hierbij levert Universal Pack deze complete lijn uit één hand.

Deze wereldpremière van de THETA verticale meerbaans sachet machine, als ook de ALFA stickpack machine, zijn samen te zien op Interpack 2017 op de Universal Pack stand in hal 8b op stand C39.

SN-Maschinenbau

Het grote nieuws van SN-Maschinenbau op Interpack 2017 is de introductie van de eerste machine uit een totaal nieuwe machinefamilie, speciaal ontwikkeld voor de hygiëne eisen van de toekomst.

Dit volledig nieuwe model, de FMH 80, valt op door de volledig open constructie, het grotere formaat bereik en het snelle omstellen bij een formaatwissel. Deze nieuwe machine voor het produceren van pouches vanaf de rol, verwerkt pouch afmetingen tot 280 mm breed en 350 mm hoog en is door het hygiënische ontwerp zeer geschikt voor zowel food als ook pharma toepassingen.

De tweede wereldpremière van SN op Interpack is de introductie van de SF 400, de flexibele pouch vuller voor voorgevormde stazakjes met centrale spout (tuit in het midden). Op deze machine kan zowel koud als warm worden afgevuld, door de spout, bij capaciteiten van 120, 240 of maximaal 480 pouches per minuut.

Deze volledig nieuwe machine valt met name op door de zeer compacte bouwwijze en kan daardoor eenvoudig in een aparte (steriele) ruimte worden geplaatst. Door het inzetten van bewezen technieken kunnen op deze machine vloeibare levensmiddelen zoals soepen, vruchtenmoes en sappen, maar ook verse vloeibare zuivelproducten zoals yoghurtdrankjes, eenvoudig worden afgevuld. Voorgevormde pouches zijn vrij verkrijgbaar in de markt, voor het verwerken van grotere volumes kunnen deze voorgevormde pouches ook geproduceerd worden op een SN pouch making machine.

Deze twee wereldpremières zijn te zien op Interpack op de stand van SN-Maschinenbau hal 8a op stand A06.

Interpack 2017 – Hal 8b – Stand C39 / Hal 8a – Stand A06

Kijk voor meer informatie op www.zimpack.nl.