HomeNieuwsZentoo wint award met bloemenhoes van Van der Windt Verpakking

Zentoo wint award met bloemenhoes van Van der Windt Verpakking

Op donderdag 8 november was de uitreiking van de Greenovation Awards 2018 van Royal FloraHolland tijdens de Trade Fair in Aalsmeer. Zentoo was genomineerd met de Easy Bio Sleeve in de categorie ‘Best Article' en heeft gewonnen. “Een prachtige award voor een prachtig product”, reageert Zentoo op haar website op het winnen van de Greenovation Awards 2018.

De Zentoo Easy Bio Sleeve is een composteerbare bloemenhoes die de verwerking bij de bloemist of boeketterie vergemakkelijkt. De Easy Bio Sleeve is composteerbaar en daarom samen met het groenafval weg te gooien. Op deze manier hoeft men de hoezen niet meer te scheiden van het groenafval. Naast het gemak bij weggooien is deze verpakking ook milieuvriendelijk, omdat het milieu niet belast wordt met plastic afval.

“De verpakkingslijn van composteerbare bloemenhoezen die vereniging Zentoo in samenwerking met Van der Windt Verpakking presenteert is een invulling van een belangrijke, tot nu toe ontbrekende schakel. De hoes is in principe breed toepasbaar, niet alleen voor chrysanten maar ook voor andere snijbloemen en kamerplanten. Een afbreekbare hoes die vanaf de tuin tot bij de bloemist of consument meegaat en daarna bij het groenafval mag, heeft de potentie tot een echte doorbraak in vermindering van plasticgebruik te leiden”, aldus de jury.

www.vanderwindt.nl