HomeMachinesAandrijven en besturenZenon 6.50 verhoogt productiviteit en vermindert kosten

Zenon 6.50 verhoogt productiviteit en vermindert kosten

sigmacontrol-logoCOPA-DATA, innovatief vooruitloper van SCADA/HMI-software, brengt met het nieuwe zenon 6.50 een verandering teweeg in de visualisering van automatiseringssystemen. Vrije beeldvormen, transparantie, kleurverlopen  en schaduwen maken het gebruik van de veeleisende oppervlakten mogelijk en WPF vergemakkelijkt de technicus in het ontwerpen ervan. Efficiënte ondersteuning voor de gebruiker, ondernemingen profiteren van Common Interface conforme ontwerpen.

sigmacontrol-zenon-2
Vormgegeven door de ontwerper, in het project geïntegreerd door de technicus – de WPF-elementen kunnen 1 op 1 in de HMI geïmporteerd worden.

Zenon 6.50 ondersteunt reeds volledig de nieuwe grafische elementen op basis van Windows Presentation Foundation (WPF). Hierdoor blijft de visualisatie in handen van de ontwerpers, die willekeurige oppervlakken en elementen vorm geven. De technicus neemt in zenon het design simpelweg over als WPF element. Hij hoeft zich niet meer te bemoeien met het ontwerp van de visualisatie, kan ook op elk ogenblik ontwerp-veranderingen overnemen en zich zo volledig concentreren op zijn project. De kant-en-klare bedieningselementen komen op deze manier 1:1 in de HMI. De inspanning van de engineer bestaat slechts uit het invoeren van de ontworpen grafische elementen.

Met de nieuwe grafische mogelijkheden van zenon kunnen nu ook reeds bekende en geprogrammeerde oppervlakken probleemloos over worden genomen en de CI-gebreken nauwkeurig omgezet worden. Reinhard Mayr legt uit: “Met zenon 6.50 profiteren onze klanten van een duidelijk technologische voorsprong ten opzichte van gewone achtergrondgrafieken of slecht geprogrammeerde WPF-bestanden. Zij benutten de veelzijdige visualisatie-mogelijkheden en ondersteunen de gebruikers met nauwkeurig ontworpen bedieningselementen – en ronden op deze manier hun projecten sneller af.”

Moderne Visualisatie vermindert kosten

Bij de voordelen van uitvoerige WPF integratie komen handige features  als vrije sjabloon vormen, transparantie, kleurenverloop en schaduwen. Daarmee kan moderne visualisatie zonder extra inspanningen worden ontwikkeld, die de productiviteit positief beïnvloedt. Usability deskundige Gerhard Roider: “Uit onderzoek blijkt, dat geoptimaliseerde projecten naar gebruik ook een hogere productiviteit met zich meebrengen. Daar zijn twee redenen voor aan te geven: Ten eerste minimaliseert een duidelijk interfaceontwerp storingen. Ten tweede maken de gebruikersvriendelijk ontwikkelde systemen het eenvoudiger om complexe besturingen te leren en te controleren. De nieuwe eigenschappen van zenon 6.50 zijn uitermate geschikt om op de beste manier gebruikersoppervlakken te visualiseren, die de normen van gebruikersvriendelijkheid zeer nauwkeurig benaderen en de gebruiker optimaal ondersteunen. Met de nieuwe versie heeft de gebruiker diverse weergavemogelijkheden. Machinebouwers bieden hun klanten HMI’s van hoogwaardige kwaliteit, die door hun uitstekende look-and-feel indruk maken en verkeerde bediening verminderen.”

Zenon kan ook bij de grafische weergave zijn voordeel van het consequent hergebruik verder benutten. Eenmaal ontwikkelde elementen komen in de meest uiteenlopende constellaties en projecten. Zo worden de investeringen beschermd en de kosten gereduceerd.

sigmacontrol-zenon-3
Uitgekiende Look & Feel, reduceren van verkeerde bediening: de WPF-elementen in zenon 6.50 ondersteunen een  aantrekkelijk uiterlijk en verbeterde efficiëntie.

SigmaControl

Met ruim 20 jaar ervaring in industriële besturingstechniek levert SigmaControl gespecialiseerde kennis en producten van vooraanstaande leveranciers als SIGMATEK, COPA-DATA, KEBA en IQ-Automation voor de Benelux. De uitgebreide kennis van zaken op met name Motioncontrol gerelateerde oplossingen en de klantgerichte aanpak leiden tot de kostenbesparende oplossingen die de sleutel zijn tot uw succes.

COPA-DATA

COPA-DATA is de leidende Europese ontwikkelaar van HMI/SCADA systemen. De specialisatie sinds midden 80er jaren in automatisering software heeft de Salzburger firma tot de technologische voorloper op de industriële automatiseringsmarkt gemaakt. Momenteel heeft COPA-DATA vestigingen in Duitsland, Italië, Frankrijk en het midden oosten naast een uitgebreid netwerk van partners in de rest van de wereld. De firma biedt werk aan meer dan 100 medewerkers en heeft inmiddels indrukwekkende referenties waaronder Festo, BMW en Audi. Meer dan 70.000 zenon systemen zijn ingezet in de automobiel, machinebouw, energie- en productie- industrie wereldwijd.

Kijk voor meer informatie op www.sigmacontrol.eu.