HomeMachinesAandrijven en besturenZeer geslaagde open dagen LAN Handling Systems

Zeer geslaagde open dagen LAN Handling Systems

LAN Handling Systems, gespecialiseerd in systemen voor de handling rondom het sterilisatieproces van met name levensmiddelen, petfood en de farmaceutische industrie stelde de deuren van haar pand in Tilburg afgelopen zaterdag en zondag open voor leveranciers, familie en andere geïnteresseerden. Zij konden het bedrijf bezichtigen en ook waren er als voorbeeld van wat LAN Handling Systems doet diverse lijnen voor de handling van producten opgesteld. “Verdeeld over deze twee open dagen hebben we om en nabij de driehonderd mensen mogen verwelkomen. Het waren twee gezellige maar bovenal zeer geslaagde dagen”, blikt Ted Gruijters van LAN Handling Systems terug.

Het in 1970 opgerichte familiebedrijf, waar vandaag de dag ruim zestig mensen werkzaam zijn, richt zich van oudsher op de handling van levensmiddelen rondom het sterilisatieproces. Medio 2003 rees de vraag over de inzetbaarheid van robots bij de handling van deze producten. “Sindsdien heeft er een flinke verschuiving plaatsgevonden. Daar waar we een aantal jaar geleden nog circa 80% op conventionele manier deden, is dit tegenwoordig nog maar maximaal 20%. De rest gebeurt allemaal met robots, maar natuurlijk blijven we onze klanten indien gewenst ook conventionele oplossingen bieden”, aldus Ted Gruijters.

Hoewel men bij LAN Handling Systems denkt in modules, zijn alle oplossingen namelijk maatwerk. De volledige engineering, assemblage en de ontwikkeling van elektronica en software wordt namelijk in eigen beheer ontwikkeld. Ted Gruijters: “We hebben een grote voorsprong waar het gaat om robots. Mede daardoor hebben we de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt in pouch handling. We zijn dan ook marktleider in de handling van pouches rondom het sterilisatieproces van levensmiddelen en petfood.”

“Hoewel we ons van oudsher richten op gesteriliseerde levensmiddelen zetten we intussen naast de farmaceutische markt onze oplossingen nog breder in, zodat ook klanten in andere sectoren binnen de levensmiddelenindustrie hun voordeel kunnen doen met onze kennis en ervaring”, aldus Ted Gruijters van LAN Handling Systems, waarvan de oplossingen hun afzet vinden over de gehele wereld en circa 90% zelfs buiten Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.lan-hs.com of stuur een e-mail naar info@lan-hs.com.