HomeMaterialenVerbruiksmaterialenZalpak heeft primeur met nieuwe drukinkt Sun Chemical DirectFood Plus

Zalpak heeft primeur met nieuwe drukinkt Sun Chemical DirectFood Plus

De Enschedese verpakkingsdrukkerij Zalpak is in Europa één van de eerste gebruikers van de nieuwe SunPak DirectFood Plus drukinkten. Deze nieuwe door Sun Chemical ontwikkelde drukinkten zijn met een inline opgebrachte barrièrelak veilig voor direct voedselcontact. De inkten zijn uitgebreid getest en voldoen aan de EU-regelgeving.

“Door deze nieuwe Direct Food Contact inkten hoeven we de bedrukking van onze verpakkingen aan de binnenzijde niet meer te lamineren”, zegt Sales Manager Ronald Zwaga. “Dat geeft ons behoorlijk meer flexibiliteit. Daarnaast is de vraag naar plastic vrije verpakkingen groot, zeker in Zuid Europa.”

Ronald Zwaga: “Uiteraard hebben we de nieuwe SunPak inkten samen met de inktspecialisten van AtéCé eerst grondig getest. Dat is allemaal goed verlopen en inmiddels zetten we de SunPak DirectFood Plus inkten in voor de bedrukking van de binnenzijde van de verpakkingen, daar waar direct contact met het voedsel is. Voor de buitenzijde gebruiken we de zogeheten Food Safe Packaging inkten, ook van Sun Chemical.”

“De nieuwe SunPak DirectFood Plus drukinkten zijn wel duurder dan de standaard inkten, maar het prijsverschil weegt niet op tegen de materiaalkosten van het laminaat en de kosten van de logistiek van het uitbesteden van het lamineren. Tevens kunnen we doordat we de barrière lak nu inline opbrengen eenvoudig lijmuitsparingen realiseren. Dit is met laminaat niet mogelijk. Hierdoor kunnen we in plaats van hotmelt lijm water-gebaseerde lijm toepassen met als belangrijk voordeel: een betere hechting. Kortom, wij zijn blij met deze nieuwe, goedgekeurde SunPak DirectFood Plus drukinkten voor verpakkingsdrukwerk. Het vergroot onze flexibiliteit en service naar onze klanten.”

AtéCé Graphic Products is in de Benelux master distributor voor Sun Chemical drukinkten.

www.zalpak.com