HomeThema'sEmpack Den Bosch 2017Yaskawa lanceert nieuwe generatie industriële handlingrobots

Yaskawa lanceert nieuwe generatie industriële handlingrobots

Yaskawa breidt het brede gamma van industriële robots verder uit met de nieuwe GP-serie voor handlingstoepassingen. Tijdens de beurzen Empack en Automation in april zal de Benelux-introductie plaatsvinden van de nieuwe GP7 en GP8 modellen. Deze twee robots hebben respectievelijk een draagvermogen van 7 kilo en 8 kilo en zijn niet alleen de snelste in hun klasse, ze zijn ook volledig uitgevoerd in beschermingsklasse IP67. Ze kunnen dus zonder verdere aanpassingen worden gebruikt in vochtige omgevingen voor handling en andere automatisering. De nieuwe GP robots zijn ook leverbaar in ‘food-grade'-uitvoering, zodat ze ook direct in bijvoorbeeld primaire verpakkingsprocessen kunnen worden ingezet.

Het slanke ontwerp en de ‘clean-line'-uitvoering zorgen ervoor dat de robots gemakkelijk in bijvoorbeeld verpakkingsmachines kunnen worden geïntegreerd. Er is slechts één robotkabel nodig om de manipulator aan de besturing te verbinden, deze kan optioneel door de voet van de robot worden ingevoerd waardoor de reiniging nog eenvoudiger wordt.

Robots van de GP-serie worden bestuurd door de eveneens nieuwe YRC1000 besturing. Deze nieuwe besturingsgeneratie biedt uitgebreide ‘connectivity' met alle gangbare besturingsplatforms waardoor de robots maximaal zijn voorbereid voor gebruik in Industrie 4.0 omgevingen. Met de unieke MOTOLogix interface kunnen de nieuwe GP robots rechtstreeks vanuit een PLC worden bestuurd waardoor inzet en bediening verder vereenvoudigd wordt.

De programmeerterminal van de YRC1000 besturing biedt een verbeterd bediengemak. Met slechts 730 gram is het de lichtste apparatuur in zijn categorie en kan de positie en status van een robot via het 3D-robotmodel scherm aangeven. Het touchscreen maakt intuïtieve bediening voor eenvoudige bewegingen mogelijk en scrollen met de cursor. Tot slot zijn de nieuwe GP-modellen voorzien van de snelle en zeer dynamische servomotoren van de Yaskawa Sigma-7-serie.

Empack Den Bosch 2017 – Stand A201
Automation Den Bosch 2017 – Stand C404

Kijk voor meer informatie op www.yaskawa.eu.com.