HomeThema'sInterpack 2011Yamato presenteert nieuwe multihead wegers op Interpack 2011

Yamato presenteert nieuwe multihead wegers op Interpack 2011

yamato-interpack

Yamato Scale, een wereldwijd opererende onderneming op het gebied van multihead wegers en verpakkingssystemen, zal op de Interpack 2011 in Düsseldorf haar nieuwste multihead wegers uit de serie Dataweigh Omega tentoonstellen. De machines uit deze nieuwe serie hebben een nieuwe high-frequency technologie waarmee de trillingen van de laadbakken zo min mogelijk zijn en het doelgewicht beter kan worden bepaald. Hierdoor is de uitval kleiner.

Eco+ functies

yamato-logoAndere ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld een auto-tuning functie, waardoor de machine sneller opstart en een aantal zogeheten eco+ functies, waarmee wordt bijgedragen aan een beter milieu. Eén zo’n functie is het zorgen voor perfecte sealing. Hiermee wordt bespaard op verpakkingsafval tijdens de productie. De productiesnelheid is bovendien verhoogd. De ADW-O 0314S kan bijvoorbeeld tot wel 200 wegingen per minuut verrichten met snacks en confectieproducten en de ADW-O 0614S kan 160 wegingen per minuut aan met bevroren producten.

Onderhoud

Ook op gebied van onderhoud is de Yamata Dataweigh Omega serie een vooruitgang. De onderhoudskosten zijn verlaagd doordat reparaties bijvoorbeeld minder lang duren en de machine dus zo kort mogelijk niet operationeel is. Zo zijn alle onderdelen makkelijk te verwijderen zonder het gebruik van gereedschap. Verder hebben de machines van deze serie een slijtage-indicator, zodat men de productie beter kan plannen en er is een alarmfunctie die de locatie van problemen kan vaststellen.

Vingerafdrukanalyse

De Dataweigh Omega multihead wegers hebben een gebruikssysteem met een gebruikersvriendelijke interface en een 12,1 inch kleuren touch screen. Deze interface kan aan de hand van streepjescodes opgeslagen productinstellingen aanzetten. Een veiligheidsmaatregel is het gebruik van vingerafdrukanalyse voor het vaststellen van wie de machine bestuurt. Zo kunnen onbevoegden de machines niet opstarten. De machines voldoen bovendien allemaal aan de IP67-eisen.

Vestiging voor de Benelux

Yamo Scale opende vorig jaar een vestiging voor de Benelux in Nederland. Deze vestiging, gelegen in Goirle nabij Tilburg, staat onder leiding van Walter ten Bruggencate. “Wij van Yamato Scale Benelux doen al het mogelijk en zo nodig het onmogelijke om onze afnemers steeds de beste producten en een optimale service te bieden. We verheugen ons er op om nu het directe dontact met onze klanten tot stand te kunnen brengen”, zei Walter ten Bruggencate vlak na de opening van de nieuwe vestiging.

yamato-1

Interpack 2011 – Hal 15 – Stand B21/C22

Voor meer informatie:
Walter ten Bruggencate
Yamato Scale Benelux
Edisonstraat 6
5051 DS Goirle
+31 6 55 803 491
www.yamatoscale.nl
ysb@yamatoscale.com