HomeMachinesNiet-primair verpakkenXT Orange levert duizendste systeem voor ladingstabilisatie

XT Orange levert duizendste systeem voor ladingstabilisatie

Vrijdag 6 maart 2020 gaat voor XT Orange de boeken in als een bijzondere dag. “Sinds de wereldwijde introductie van ons systeem voor ladingstabilisatie werd vandaag de tienduizendste dispenser overhandigd aan de nieuwe eigenaar. Tijd voor een feestje dus. En dat kan natuurlijk niet zonder taart en, hoe kan het ook anders, Brabants worstenbrood.”

Gelukkige besteller is het Nederlandse Logus uit Bergen op Zoom. Logus is gespecialiseerd in de verkoop en levering van bouw- en afbouwmaterialen, keukens, badkamers, tegels en natuursteen. Onder de ketennaam Bouwcenter runt het zes vestigingen in Zeeland, West-Brabant en Rotterdam. Het bedrijf werkt al een tijdje met het XT Orange-systeem, maar bestelde onlangs extra sets. “We hebben het systeem eerst uitgebreid getest in onze vestiging in Bergen op Zoom”, legt adjunct-directeur Ruben Elenbaas van Logus uit. “Dat beviel zo goed, dat we het nu ook in de andere vestigingen gaan gebruiken.”

Hoofd Logistiek Pim Hoppenbrouwers: “Ik merkte meteen verschil. Pallets kunnen met het systeem veel strakker worden verpakt en de folie blijft perfect op zijn plaats. Zo komt ons materiaal onbeschadigd en droog aan bij de klant. Bovendien gaat het inwikkelen met dit nieuwe systeem een stuk makkelijker en sneller.”

Bedenker en eigenaar van XT Orange, René van Glabbeek: “Behalve het gebruiksgemak en het beschermen van de lading, zorgt ons systeem vooral voor meer veiligheid. Zowel binnen de bedrijven als ook op de openbare weg. Het voorkomt namelijk dat lading kan gaan schuiven en er ongelukken gebeuren. Daarom praat ik liever over stabiliseren dan over inwikkelen.” Elenbaas: “De transportkwaliteit en het werkplezier zijn dankzij het XT Orange-systeem enorm toegenomen. Dat gaat uiteindelijk geld opleveren. En het is gewoon een stuk duurzamer en veiliger. Voor iedereen.”

www.xtorange.com