HomeNieuwsBedrijven en personenXavier Van Aelst specialist Food & Packaging bij Bosch Rexroth

Xavier Van Aelst specialist Food & Packaging bij Bosch Rexroth

boschDoor de terugkeer van Xavier Van Aelst naar België heeft Bosch Rexroth België nu ook een Food & Packaging specialist in huis. Tot zijn verhuis naar België was Van Aelst Teamleader “Project and Applications” in het Competence Centre Food & Beverage bij Bosch Rexroth Pneumatics in Laatzen. “Omdat ik deel uitmaak van de centrale afdeling in Duitsland, pendel ik nog regelmatig tussen Lohr en Anderlecht. Maar België is de ideale uitvalsbasis om een aantal grote Europese klanten te bedienen en onze markt verder uit te breiden. Veel van onze klanten opereren vanuit België of hebben hier een grote vestiging,“ aldus Xavier Van Aelst.

In zijn nieuwe functie maakt Xavier Van Aelst deel uit van het Global Account Management Food & Packaging, dat een aantal experts in verschillende deelsectoren omvat. Van Aelst richt zich specifiek op brouwerijen en andere drankenproducenten. Deze stellen uitzonderlijk hoge eisen qua hygiëne, veiligheid en flexibiliteit.

Nieuwe trends in consumptiegedrag hebben een onmiddellijk effect op de productiemethode en verpakking van drank en vloeibaar voedsel. Dit vereist ook een aangepast automatiseringsproces.

Bosch Rexroth ontwikkelt en produceert een producten, componenten en oplossingen die voldoen aan de hoge hygiënische en automatiseringsvereisten van de drankensector.

Van Aelst begon zijn carrière bij Rexroth in 2002 als Sales Engineer Linear Motion and Assembly Technologies bij Bosch Rexroth in Anderlecht. In 2006 trok hij naar Bosch Rexroth Pneumatics in Laatzen, eerst als International Key Account Manager Food & Packaging Industry en nadien als Industry Sector Manager Food & Packaging.

Sinds augustus 2008 was Xavier Van Aelst Teamleader “Project and Applications” in het Competence Centre Food & Beverage en sinds september 2009 is hij Global Account Manager Breweries & Beverages.

Bron: Engineeringnet.be