HomeNieuwsWipasz kiest voor Meyn-Ishida voor groot project voor gevogelteverwerking in Polen

Wipasz kiest voor Meyn-Ishida voor groot project voor gevogelteverwerking in Polen

ishida-meyn

Meyn-Ishida, het samenwerkingsverband voor complete oplossingen op het gebied van gevogelteverwerking, sleepte onlangs hun vierde grote contract in de wacht sinds de officiële samenwerking in januari 2011 van start ging. Het project omvat de oplevering en installatie van een complete wall-to-wall faciliteit aangrenzend aan de bestaande fabriek van Wipasz in Polen en is volgens Meyn-Ishida een van de meest beduidende projecten van dit jaar binnen de Europese sector voor gevogelteverwerking.

ishida-logoWipasz, toonaangevend leverancier van diervoederproducten in Polen, voegde de verwerking van gevogelte voor het eerst in 2010 aan zijn activiteiten toe, met de overname van een faciliteit met een capaciteit van 5000 vogels per uur.

De eerste taak van Meyn-Ishida is om het bestaande aanvoersysteem van levende dieren te vervangen en de huidige bulkverpakkingsactiviteiten met geavanceerde weeg- en trayverpakkingscapaciteiten te upgraden, zodat het bedrijf in staat zal zijn een hoogwaardiger productassortiment te produceren. De volgende stap is de levering en installatie van Meyn-Ishida apparatuur voor een geheel nieuw te bouwen verwerkingsfaciliteit. Beide projectonderdelen zullen in de periode 2011-2013 worden uitgevoerd.

“Onze toekomstplannen in de sector gevogelteverwerking worden benadrukt door de geavanceerde technologie waar Wipasz voor heeft gekozen, waarmee we op hetzelfde niveau staan met andere Europese topproducenten”, aldus Józef Wisniewski, hoofddirecteur van Wipasz.

Meyn-Ishida combineert Meyn's expertise op het gebied van gevogelteverwerking met Ishida's uitgebreide kennis op het gebied van weeg-, verpakkings- en end-of-line oplossingen om een compleet assortiment van geïntegreerde systemen en apparatuur te verzorgen. De samenwerking is al beloond met een aantal hoogwaardige internationale contracten, waaronder volledig geïntegreerde installaties in Rusland (Valujki en Tambov) en Chili (Ariztia).

Het contract met Wipasz werd gesloten na een reeks bezoeken aan een aantal bestaande installaties, wat het samenwerkingsverband in staat stelde de meerwaarde van hun geïntegreerde oplossingen te demonstreren. De expertise van Meyn-Ishida in het optimaliseren van de inrichting van faciliteiten voor gevogelteverwerking was ook een belangrijke factor, aangezien er in de huidige faciliteit sprake was van grote ruimtebeperkingen. 

Wij bij Meyn-Ishida zijn ervan overtuigd momenteel de beste en meest complete wall-to-wall oplossingen te bieden. We zijn heel blij dat Wipasz besliste om ons voorstel te integreren omdat hiermee het grootste rendement wordt bereikt en de weggave tot het uiterste minimum beperkt blijft.

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.