HomeNieuwsWinnaars Label Awards 2013 bekend

Winnaars Label Awards 2013 bekend

Finat, een wereldwijde organisatie voor de zelfklevende etikettensector, heeft onlangs de winnaars bekendgemaakt van de Label Awards 2013. Uit de 245 inzendingen van 29 landen uit de gehele wereld zijn binnen een aantal categorieën winnaars gekozen door het panel dat bestond uit onder andere Rik Olthof (Cartils, Nederland en het Verenigd Koninkrijk) en Murat Sipahioglu (Avery Dennison, Turkije).

Smyth/Dow Industries heeft twee awards in de wacht gesleept voor het label van Sheer Love van Victoria’s Secret. Dit label won zowel in de categorie Best in Show als in Marketing/End-Uses Group. De jury was met name onder de indruk van de visuele impact van dit label, dat bestaat uit een combinatie van screen en flexo printing met negen kleuren. Verder is de folie volgens de jury zeer scherp aangebracht in de gouden gedeeltes. De zwarte achtergrond contrasteert goed met het roze en goud van de twee rozen en de gemetalliseerde foliebasis geeft het label een extra “boost”, aldus de jury.

De winnaar van de groep Printing Processes is het Zweedse Rotakett, dat het label voor Astrakan Guld äppelcider halvtorr (Kiviks Musteri) heeft ingediend. De jury vond dat de combinatie van de drie screen en vijf flexo-inkttypes de afbeeldingen op dit label bijna een 3D-effect gaven.

In de Non-Adhesive Group ging de prijs naar Collotype Labels Chile voor de Sleeve Havana Club Añejo Reserva, een zeer” fel, gewaagd en fris” etiket dat via flexografie is geprint op een PET substrate. Verder ging de prijs van de Innovation Group naar de gezamenlijke winnaars Stratus Packaging uit Frankrijk voor Etiquette IXcode voor banken en de Duitse Schreiner Group voor Electic Conductive Films.

Kijk voor meer informatie op www.finat.com.