HomeNieuwsBeurzen en evenementenWinnaars Innovation Awards Emballage bekend

Winnaars Innovation Awards Emballage bekend

Onlangs heeft het Pack Experts comité, dat door de Emballage bijeengebracht was, de winnaars van de Innovation Awards gekozen. Uit de 46 inzendingen zijn elf winnaars geselecteerd. Het comité werkte volgens een selectieprocedure die is gebaseerd op de sociale (of maatschappelijke) en ecologische verantwoordelijkheden die bedrijven nemen met de ingezonden producten, machines of service.

Emballage laat weten dat het dit jaar innovaties ingestuurd heeft gekregen die voornamelijk gericht zijn op huidige economische ontwikkelingen. Dankzij technologische doorbraken is de hoeveelheid materiaal verminderd en worden traditionele sluitingen vervangen door gebruiksvriendelijker versies. Verder laten huidige verpakkingen volgens Emballage zien dat sociale, economisch sterke en milieuvriendelijke ontwikkelingen mogelijk zijn. Hieronder een overzicht van de winnaars per categorie.

Categorie ‘Raw Materials and Consumables / Accessories and Components / Packaging and Content'

Europlastiques: Gook
Stand 6 M 080

Bijzonder aan deze verpakking is het hersluitbare sluitsysteem. De folie, die wordt geseald met een dubbele rij, kan via een clipsysteem weer worden afgesloten, zonder dat hier een deksel voor nodig is. Het Pack Experts comité ziet in Gook de start van een nieuwe generatie verpakkingen, waarbij minder materiaal wordt gebruikt. Bovendien is het comité te spreken over de handige tuit en het feit dat het product langer vers blijft.

Menshen Emballages: One2Dose
Stand 6 N 030

Dit doseersysteem met een flip top cap maakt gemakkelijke, precieze dosering zonder te knoeien met slechts één hand mogelijk. Het comité vindt dit een “virtuoos systeem”, dat het verspillen van product voorkomt. Bovendien vindt de commissie het sociale aspect dat de verpakking gemakkelijker te gebruiken is door ouderen een positief punt.

PDG Plastiques: Preblow PET Preforms
Stand 6 M 040

Deze PET performs worden rechtstreeks in de injectiemachine geblazen. De dikte van de bodem en het gewicht van de fles zijn verminderd zonder de mechanische weerbaarheid te verlagen. Het comité vindt de Preblow PET Preforms erg interessant vanwege de vermindering van het materiaal.

Flexico-Minigrip: Zak met een hoorbare sluiting
Stand 6 M 021

De sluiting van Flexico Minigrip maakt een geluid wanneer deze wordt gesloten, zodat meteen duidelijk is dat de zak dicht is. Het comité vindt dit een perfecte en intelligentie innovatie, die vooral nuttig is voor bijvoorbeeld blinde mensen.

CGL Pack: Conservpack
Stand 6 M 064

Deze thermoform potjes zijn volledig van één materiaal (PP), zijn magnetronbestendig en kunnen op tot 125° C worden gesteriliseerd. Het comité vindt deze verpakking uitstekend voor de consument, omdat de verpakking zodanig is ontworpen, dat consumenten hun vingers niet branden als ze de verpakking uit de magnetron halen.

Sealpac France/Naber Plastics: Easy Lid
Stand 5a A 078

Het Easy Lid systeem bevat een gepattenteerde tray met een ring, die wordt geseald met één permanente seal en één verwijderbare seal. Het comité vindt het eenvoudige gebruik en de vermindering van materialen zeer positief.

Categorie ‘Service Provision/Software'

Tilt Import: TrekView temperature recorder
Stand 6 MN 126

Deze recorder houdt nauwkeurig de temperatuur binnen de koude supply chain bij en kan op ieder moment van het logistieke proces worden bekeken, zonder de doos te openen via een draadloze handlezer. Het comité vindt de traceability die dit product biedt zeer interessant.

Categorie ‘Machinery/Systems/Equipment'

Avery Dennison: LPA 81 X LightSmart Technology
Stand 4 C 109

Met deze Print & Apply identificatie-oplossing is geen label material backing meer nodig, wat veel papier uitspaart. Het comité is zeer te spreken over de flexibiliteit, industriële Multi-applicatie en het ontbreken van siliconenbasis.

Bosch Rexroth: IndraDrive Mi 2 geïntegreerde motor
Stand 5a D 114

Deze motor zorgt voor een energriebesparing van zo’n 50%, neemt minder ruimte in beslag, vermindert de kosten en is in te passen in industriële communicatieprotocollen die gebruik maken van ethernet. Het comité vindt al deze punten en het feit dat de motor luchtdicht is, positief.

Categorie ‘Raw materials & Consumables/Accessories & Components/Packaging & Containers'

Bruni Glass: 540°
Stand 6 M 083

De 540° fles is speciaal ontwikkeld voor de sterke drunken markt en geeft volgens de makers een goede brand identity in de 700 en 750 ml flesmaten. Het comité vindt dit een uitzonderlijk ontwerp dat het resultaat is van state-of-the-art engineering.

Virojanglor : Ponsardine
Stand 6 M 031

De esthetische uitdaging van dit project was het omzetten van het sardineblik. Het comité zegt in dit geval voornamelijk de creativiteit te hebben beloond.

Kijk voor meer informatie op www.emballageweb.com of stuur een e-mail naar Stéphanie Dryander.