Home Nieuws Winnaars De Gouden Noot Halopack en Pack-Age winnen WorldStar

Winnaars De Gouden Noot Halopack en Pack-Age winnen WorldStar

Halopack en Pack-Age, winnaars van respectievelijk het zilver en het brons bij de door het NVC Nederlands Verpakkingscentrum georganiseerde verpakkingswedstrijd De Gouden Noot, hebben een WorldStar in de wacht gesleept. Halopack en Pack-Age werden gekozen uit in totaal 316 inzendingen uit 32 landen van over de hele wereld.

Halopack

Packable, winnaar van het zilver bij De Gouden Noot 2012, won een WorldStar met Halopack. Halopack is de eerste volledig gasdichte kartonnen MAP verpakking. Een milieuvriendelijke verpakking die middels een topseal gasdicht wordt gemaakt. De houdbaarheid wordt aanzienlijk verlengd waardoor het bijdraagt aan het verminderen van voedselverspilling. Dit is de eerste kartonnen MAP-verpakking die een tot vier keer hogere barrière heeft dan standaard PP of PET-PE verpakkingen. Halopack verlengt de houdbaarheid van versproducten aanzienlijk, vergroot de versbeleving van consumenten en bespaart kosten in productie, logistiek en transport.

Pack-Age

DSM, winnaar van het brons bij De Gouden Noot 2012, won een WorldStar met Pack-Age. De Pack-Age kaasrijpingsfolie is selectief permeabel; door de vochtdoorlaatbaarheid kan de kaas rijpen/drogen in de verpakking, terwijl de effectieve zuurstofbarrière schimmelgroei voorkomt. Het resultaat: een natuur gerijpte kaas met een belegen smaak en textuur. De unieke foliestructuur met de selectieve permeabiliteit maakt de verpakking doorlaatbaar voor vocht, met behoud van een effectieve zuurstofbarrière. Deze doorbraaktechnologie resulteert in kostenbesparing gecombineerd met een reductie van de milieubelasting in de kaasproductie.

Kijk voor meer informatie op www.nvc.nl.