HomeNieuwsBedrijven en personenWilthagen maakt kroepoek van eigen bodem landelijk verkrijgbaar

Wilthagen maakt kroepoek van eigen bodem landelijk verkrijgbaar

Het Zeeuwse familiebedrijf Wilthagen komt met een volledig in Nederland geproduceerde, ambachtelijke kroepoek met lokale ingrediënten als Noordzeegarnalen, Hollandse uien en Oosterschelde-zeewier. Het is een smakelijke, hoogwaardige kroepoek voor bij de borrel of bij de maaltijd. De Zeeuwse kroepoek in kleurrijke en opvallende verpakkingen is vanaf november landelijk verkrijgbaar bij onder meer Jumbo supermarkten.

Noordzeegarnalen

De Zeeuwse kroepoek is ontwikkeld door het familiebedrijf Wilthagen in Tholen, bekend van de knabbelspek en leverworst. “Mijn broer en ik wilden graag een nieuw product aan ons portfolio toevoegen en hebben ons laten inspireren door mooie producten uit onze lokale omgeving. In Nederland wordt nog geen kroepoek geproduceerd. De kroepoek die op de markt is, werkt met grondstof uit Azië en wordt hier alleen afgebakken. Voor de Zeeuwse kust worden Noordzeegarnalen gevangen, de lekkerste garnaal die er is. Daarmee maken wij onze Zeeuwse garnalenkroepoek.”

Hollandse ui

Zeeland en de daaraan grenzende Brabantse wal zijn ook bekend om hun uien. Wilthagen haalt zijn uien bij uientelers op enkele kilometers van Tholen. “Onze Zeeuwse uienkroepoek bevat 43 procent ui en haalde mede daardoor in de smaaktest onder consumenten een bijzonder hoge score.”

Oosterschelde-zeewier

De derde Zeeuwse variant is een kroepoek met Oosterschelde-zeewier. Het wier wordt door de bekende zeewiersteker Jan Kruijsse van de Oosterschelde-oevers gesneden. Wilthagen verwerkt in zijn kroepoek het zogenaamde knotswier. “Bijna alle Oosterscheldewieren verliezen bij verhitting hun smaak, maar knotswier niet. Ideaal dus voor de verwerking in kroepoek. Knotswier is in het zeer zuivere water van de Oosterschelde in grote getallen aanwezig”, aldus Jan Kruijsse.

Verwachtingen

Wilthagen heeft hooggespannen verwachtingen van de introductie van de Zeeuwse kroepoek. “De mooie natuurlijke ingrediënten uit onze directe omgeving maken de kroepoek uniek. Wij laten iedereen zien waar en van wie de grondstof afkomstig is. Dat spreekt aan. Onze klanten reageren dan ook bijzonder enthousiast.” Bij het familiebedrijf dat groot is geworden dankzij de knabbelspek-vinding van Wilthagen sr. – die het bedrijf in 2000 heeft overgedragen aan zijn zoons Marcel en Frank – dient zich nu een nieuwe generatie aan die met de uitbouw van de kroepoekmarkt aan de gang gaat. “Onze drijfveer is duidelijk. Mijn broer en ik willen ook aan de volgende generatie iets achterlaten, net zoals mijn vader heeft gedaan. Bij de kroepoek komt onze expertise van machinaal produceren van kwaliteitsknabbelspek en leverworst min of meer samen. Het is dus een logische nieuwe pijler voor ons bedrijf.”

Kijk voor meer informatie op www.wilthagen.nl.