Home Dossiers Duurzaamheid "Wijn in bag-in-box goed voor milieu"

“Wijn in bag-in-box goed voor milieu”

rapak-bag-in-box

In Scandinavië is het gebruik van bag-in-boxverpakkingen voor wijn (een kartonnen doos voorzien van een tapkraantje) al heel normaal, net als in Frankrijk, Zuid-Afrika en Australië. In Nederland kampt de bag-in-box nog met een negatief imago. Nederlanders verwachten dat de wijn in zo'n verpakking van inferieure kwaliteit is. Volgens Jean-Paul Roosendaal, sales- en marketing director van bag-in-boxmaker Rapak, een onderdeel van DS Smith Plastics, kan het tij nu keren.

rapak-logoEr is een nieuw logo voor de verpakking op de markt gebracht, Bag-in-Box is Green. De consument kan daarmee bewuster kiezen voor een verpakking die beter is voor het milieu. Hier is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Zo is een drie liter bag-in-boxverpakking 38 procent lichter dan de vier flessen die er tegenover staan. “Dat scheelt dus een besparing op transport, maar ook op opslag, zeker als je het over grote hoeveelheden hebt”, aldus Roosendaal. Bijkomend voordeel van de bag-in-box is dat de wijn na opening nog zeker zes tot acht weken goed blijft.

Bron: Levensmiddelenkrant