HomeNieuwsVerpakkingenWeststrate ontwikkelt recyclebare topsealfolie voor Aquamossel-Triton

Weststrate ontwikkelt recyclebare topsealfolie voor Aquamossel-Triton

Verpakkingsspecialist Weststrate kondigt een doorbraak aan op het gebied van topsealfolie. Het bedrijf uit Middelburg heeft een innovatieve folie ontwikkeld voor de standaard mosselverpakking genaamd R2RJEDA-film. Doordat de folie uit hetzelfde basismateriaal wordt gemaakt als de mosselbak, is het voor het eerst mogelijk de verpakking in zijn geheel te recyclen.

“We zijn als Weststrate continu op zoek naar innovaties die bijdragen aan de verduurzaming van de verpakkingsketen. Het recyclen van de complete mosselverpakking was voorheen onmogelijk. De traditionele folie wordt opgebouwd uit verschillende kunststofsoorten. Die zorgen erin het afvalverwerkingsproces voor dat de verpakking niet in zijn geheel recyclebaar is. Dat is nu verleden tijd”, licht Jasja de Bree, Sales Manager bij Weststrate, toe. Weststrate speelt daarmee in op de toenemende vraag vanuit de retailmarkt naar volledig recyclebare verpakkingen.

De retailmarkt heeft de komende jaren een aantal ambitieuze doelstellingen te behalen met betrekking tot gewichtsreductie en recyclebaarheid van verpakkingen. “Deze nieuwe folie draagt bij aan deze doelstellingen. De folie is ruim 20% dunner, waardoor we minder grondstoffen hoeven te gebruiken”, aldus De Bree. “Bovendien heeft de folie dezelfde eigenschappen als de niet-recyclebare topsealfolie. De folie is bestand tegen scherpe schelpkanten en zeepokken en zorgt dat de mosselen lang houdbaar blijven”, vervolgt De Bree.

Aquamossel-Triton gold afgelopen periode als testpartner. Het verwerkings- en handelsbedrijf in mosselen is enthousiast over de nieuwe folie. “Vanwege onze doelstelling ons bedrijf te verduurzamen, willen we op korte termijn volledig overstappen op deze nieuwe folie”, aldus Simon Leuschel van Aquamossel-Triton.

De komende periode wordt de recyclebare topsealfolie – R2RJEDA-film – door Weststrate geïntroduceerd in de mosselsector. Deze nieuwe folie kan breed ingezet worden in de voedingsmiddelenindustrie.

www.weststrate.nl