HomeDossiersDesignWeststrate ontwikkelt kleurrijke verzendverpakking voor Boozyshop

Weststrate ontwikkelt kleurrijke verzendverpakking voor Boozyshop

Boozyshop is een webwinkel voor cosmetica uit Hulst en werd in 2008 opgericht. Het bedrijf biedt make-up en verzorgingsproducten van merken die in Nederlandse winkels nauwelijks te vinden zijn tegen betaalbare prijzen. De collectie van Boozyshop is altijd up-to-date en bevat de nieuwste merken en producten van over de hele wereld. Samen met Weststrate heeft Boozyshop een nieuwe verzendverpakking ontwikkeld. Voorheen maakte de webwinkel gebruik van een standaard bruine kartonnen doos. Deze verpakking sloot echter niet aan bij de huisstijl van Boozyshop.

De webshop is roze vormgegeven en de klant wordt van begin tot eind in zijn aankoopproces begeleid. De wens van Boozyshop was dan ook een verpakking die binnen de visie en huisstijl past, zodat bij het uitpakken van het bestelde product een ‘wow-effect’ ontstaat bij de klant die aansluit op de webshopbeleving. Vanwege de vele bestellingen en gebrek aan opslagruimte, bestond daarnaast de wens voor een functionele verpakking waarmee Boozyshop efficiënt kan werken.

Weststrate is samen met Boozyshop op zoek gegaan naar een verpakkingsoplossing. Het eindresultaat is een verpakking op maat geworden, waarbij de onderkant zo ontworpen is dat de doos snel in elkaar kan worden gevouwen. De doos is wit van kleur met roze bedrukking, waardoor het logo van Boozyshop er mooi uitspringt. Enerzijds is de doos functioneel en efficiënt in gebruik, anderzijds draagt de doos bij aan de ‘shopping experience’ van de klant. De nieuwe verpakking valt op en dat maakt Boozyshop onderscheidend.

Boozyshop is zeer tevreden met de verpakkingsoplossing en de service van Weststrate. Andere verpakkingsvragen legt Boozyshop ook bij Weststrate neer, zoals de aanvraag voor een nieuw verpakkingsformaat voor de feestdagen. Voordeel is dat Boozyshop haar verpakkingen tegenwoordig groot kan inkopen, want Weststrate beschikt over twee distributiecentra met geconditioneerde opslagruimte. Hierdoor kan Boozyshop op afroep bestellen en komt het bedrijf nooit zonder verpakkingen te zitten.

Kijk voor meer informatie op www.weststrate.nl.