Weener Plastics ontwikkelt spuitdop voor nieuwe deodorant Nivea

Nivea is al jarenlang het geliefde en altijd betrouwbare wereldwijde huidverzorgingsmerk van Beiersdorf. Vanzelfsprekend hebben ze veel zorg besteed aan het kiezen van een verpakkingsleverancier voor hun nieuwe vrouwelijke deodorant- en transpiratiewerende middelen. Weener Plastics (WP) is gekozen om de nieuwe twist-lock spuitdop te ontwerpen, ontwikkelen en produceren, inclusief de ontwikkeling en productie van de tooling.

In de body care-range zijn Nivea deodorants echte klassiekers. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan verschillende consumentenbehoeften en bieden altijd superieure bescherming. Voor effectieve toepassing van de deodorant en anti-transpirant formuleringen, heeft WP een elegante vijfdelige spraycap ontwikkeld.

De high-end polypropyleen dop biedt een ultrafijn spuitbeeld. Het ergonomische ontwerp maakt handige linkse en rechtshandige bediening van de knop mogelijk. De vingergrepen aan de zijkanten maken eenvoudig openen en vergrendelen door draaien mogelijk. Deze ‘twist-lock’-functie zorgt voor een stevige sluiting in de vergrendelde positie, veilig voor opslag en onderweg.

WP was ook verantwoordelijk voor tooling en engineering. Geavanceerde sets van mallen en nieuw ontwikkelde innovatieve assemblagetechnologie verbeteren high-speed productie met vision-controle en 100% flowcheck. Bovendien zijn de product- en voorraadafhandeling volledig geautomatiseerd.

De Nivea deodorants en anti-transpiranten zijn verpakt in aantrekkelijk gevormde spuitbussen, elk met verschillende beschermende formules en actieve bestanddelen voor een langdurig fris gevoel. Ze hebben allemaal de nieuwe sproeikap met de blauwe knop van Nivea die de merkidentiteit verbetert. Het aanbod wordt momenteel geïntroduceerd in Europa en zal in de toekomst worden uitgerold in Azië en mogelijk andere continenten.

www.wppg.com

DELEN