HomeDossiersE-commerceWebshop kiest voor machine van Automated Packaging Systems

Webshop kiest voor machine van Automated Packaging Systems

Veepee, het voormalige Vente-Exclusive, werd recent door BeCommerce uitgeroepen tot beste Belgische webshop van 2019. Het online flash-sale-platform blijft dan ook op alle vlakken innoveren, waardoor het aan klanten een optimale service kan bieden. Zo doen ze voor hun verpakkingswerk beroep op de Autobag 850S van Automated Packaging Systems. Sinds het gebruik van de machine is hun productiviteit gestegen en de foutenmarge aanzienlijk gedaald.

Veepee

Shoppen op Veepee werkt net even anders dan bij een klassieke webshop. Elk dag vind je er nieuwe sales, die drie tot vijf dagen lopen. Door de samenwerking met ruim 7000 mode- en lifestylemerken, kunnen klanten het hele jaar door een gevarieerde mix van artikelen verwachten, met kortingen tot 75%. Als een verkoop op de website is afgelopen, plaatst Veepee een bestelling bij de leverancier, die de producten levert in het magazijn van Veepee. Enkel die artikelen die door klanten werden gekocht worden besteld. Door die manier van werken kunnen zij hoge kortingen aanbieden.

Autobag 850S

Na een testperiode gebruikt Veepee nu al een jaar de verpakkingsmachine Autobag 850S voor het verpakken van hun producten. Die machine werd door Automated Packaging Systems speciaal ontworpen om de verpakkingsproductiviteit van postorderverwerking te verbeteren. Het systeem kan werken met zakken die tot 550 mm breed zijn. Het is uitgerust met een baanbrekende technologie om de zakken open te houden en de open zak veilig vast te grijpen en op zijn plaats te houden. Hierdoor ontstaat een grote, rechthoekige opening (maximaal 275 x 275 mm) om orders met één of meerdere lijnen gemakkelijk te laden. De volgende zak wordt bedrukt dankzij een geavanceerde thermische printer die direct over de volgende te vullen zak wordt geplaatst. De operator kan de machine gemakkelijk bedienen via een intuïtieve interface met AutoTouch-controlescherm, met toegang tot operatorinstructies, een helpsysteem, een ingebouwde diagnostiek.

Hoogwaardig, betrouwbaar en flexibel

Wanneer de Autobag 850S wordt gebruikt in combinatie met de voorgeopende zakken-op-rol van Autobag, zorgt de machine voor een hoogwaardige, betrouwbare en flexibele verpakking van postorders, geruggensteund door het meest uitgebreide netwerk voor engineering en de service van Automated Packaging Systems.

Van manueel naar automatisch verpakken

Voorheen werd bij Veepee alles manueel verpakt. Antonio Barros Moreira, Warehouse Operations Manager Northern Europe: “Als internetbedrijf zijn we steeds op zoek naar manieren om sneller en efficiënter te werken. Een manuele verpakking betekent meer tijdverlies, een lagere productiviteit dus, en een hoge personeelskost. Dat wilden we anders zien.”

Niet over één nacht ijs

Automated Packaging Systems ging bij Veepee niet over één nacht ijs. Ze namen uitgebreid de tijd om de manier van werken met de verpakkingsmachine te verduidelijken. Veepee kon ook een tijdje een testmachine gebruiken om zo zelf te ervaren wat het automatiseren voor hen zou kunnen betekenen. Antonio Barros Moreira: “We merkten dat de machine erg gemakkelijk in gebruik is. Een goede en brede training is evenwel belangrijk, zowel voor de operator als de teamleader. We kunnen nu sneller gemakkelijke orders op een correcte manier verwerken.”

Een tevreden klant

Het verpakkingsproces van Veepee verloopt nu grotendeels automatisch. Na de picking worden de karren tot aan de machine gebracht waarop de operator het item scant en linkt aan de klant. Het postadres wordt op de zak gedrukt en de zak gaat open. De operator steekt het item in de zak en bevestigt door de barcode te scannen. Hierop sluit de machine de zak, die via een transportband afgevoerd wordt naar de sorteerzone. Daar worden ze gesorteerd per carrier (BPost, PostNL, UPS of DPD) en nadien geleverd bij de klanten. Antonio Barros Moreira: “Wij zijn zeker een tevreden klant. Onze productiviteit is duidelijk gestegen en onze foutenmarge aanzienlijk gedaald.”

www.autobag.be