Als een marktleider voor complete lijnen voor slice-toepassingen staat Weber bekend om zijn holistische verwerkings- en verpakkingslijnen. Ons brede portfolio met oplossingen en services heeft echter nog veel meer te bieden. Wat dit ‘meer' van ons als systeemaanbieder en partner voor klanten van Weber kan betekenen, kunt u tijdens de IFFA in hal 12.1 stand A01 ervaren. Naast een efficiënte en tegelijk krachtige complete lijn voor gekalibreerde producten zoals kookworst, salami en gekookte ham kunnen de beursbezoekers een lijn voor het verwerken en verpakken van rauwe ham in een spannend verpakkingsconcept verwachten.
Een van de hoogtepunten op de stand van Weber is een lijnconcept voor de productie van snackverpakkingen met producten, zoals kaashartjes, mini-salamischijfjes en olijven in olijfolie. De spil van deze creatieve verwerkingsoplossing is het Weber weSHUTTLE transportsysteem. Gekenmerkt door maximale flexibiliteit op het gebied van toepassingsdiversiteit en ruimtelijke ontwerpmogelijkheden, kunnen lijnconcepten op basis van de weSHUTTLE precies worden afgestemd op klantspecifieke eisen. Waar andere systemen beperkt zijn maakt deze unieke automatiseringsoplossing de implementatie mogelijk van toepassingen en vereisten die anders niet gerealiseerd zouden kunnen worden – een echte game changer.
Exact portioneren en verpakken van vers vlees voor sectoren met hoge productiviteit vormt een bijzonder veeleisende uitdaging. Op de IFFA laat Weber hiervoor een oplossing zien, die deze uitdaging met overtuiging aangaat. Dit wordt mogelijk gemaakt door de krachtige Weber componenten van de wePRESS vormpers tot aan de wePACK dieptrekverpakkingsmachine. Met deze sterk geautomatiseerde oplossing kunnen maximale uitvoerhoeveelheden van vers vleestoepassingen, zoals dun gesneden vlees worden gerealiseerd met een precieze gewichtsnauwkeurigheid – en in een bijzonder compacte ruimte.
Om alle mogelijkheden van de eersteklas techniek volledig te benutten en daarmee de efficiëntie van de totale installatie en de lijnbeschikbaarheid te verhogen en tevens de bedrijfskosten te verlagen, moeten alle lijnmodules intelligent worden verbonden en moeten alle relevante gegevens worden geregistreerd en gecombineerd Er wordt daarom ook bijzondere aandacht besteed aan de digitalisering van de voedselproductie met behulp van het brede scala aan digitale Weber producten en diensten.
Ook het Weber Skinner Team presenteert op de IFFA vele vernieuwingen aan het markt aangepaste portfolio voor de sectoren ambacht, kleinbedrijf en industrie. Met name op het gebied van veiligheid en hygiëne zijn de veelzijdige oplossingen voor de vleesverwerking voorzien van upgrades. De bezoekers staat bijvoorbeeld de nieuwe industriële ontzwoerdmachine ASB 560 klaar, die dankzij de unieke automatische snijtechniek van Weber overtuigt door de beste productbenutting en een minimale nabewerkingsnoodzaak.
Naast het aanbieden van technische oplossingen ondersteunt het Weber Skinner Team klanten bovendien met hun unieke kennis op het gebied van persoonlijk advies, individuele behoefteanalyses en competente service met snelle levering van reserveonderdelen. Want Weber is al meer dan veertig jaar de absolute specialist als het gaat om het ontzwoerden, ontvliezen en ontvetten van rood vlees en gevogelte, alsmede het ééndimensionale snijden van ronde en hoekige vleesplakken.