HomeNieuwsBedrijven en personenWeber Maschinenbau verandert naam in Weber Food Technology

Weber Maschinenbau verandert naam in Weber Food Technology

Voedingsmiddelenproducenten over de hele wereld werken voortdurend aan de automatisering van hun productie en zijn op zoek naar verwerkings- en verpakkingslijnen van één enkele leverancier. Fabrikanten van machines en installaties in de voedingsmiddelenindustrie moeten zich hier ook aan aanpassen. Weber Maschinenbau heeft de afgelopen jaren op deze ontwikkeling gereageerd door een omvangrijke transformatie door te maken van machinefabrikant naar aanbieder van oplossingen, waarbij we ons meer internationaal positioneren en de behoeften van klanten nog meer centraal stellen in alle activiteiten en ontwikkelingen. De volgende stap is nu het logische gevolg van deze transformatie in de vorm van een naamsverandering: Weber Maschinenbau wordt per 1 januari 2024 Weber Food Technology. Hierdoor wordt de identiteit van het bedrijf direct zichtbaar in de bedrijfsnaam.

De focus van Weber Food Technology ligt op de ontwikkeling en levering van oplossingen voor voedselverwerking, vooral voor verse voedingsmiddelen met een kritische houdbaarheid. Binnen de branche heeft Weber een toonaangevende positie bereikt, met name op het gebied van de productie en verpakking van vleeswaren. Weber heeft echter zijn portfolio de afgelopen jaren voortdurend uitgebreid met oplossingen voor andere gebieden, zoals stukgoederen, snacks en kant-en klaar producten. De naamswijziging markeert niettemin een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf: in de toekomst zal het portfolio van Weber-oplossingen nog breder worden gepositioneerd om meer markten te bedienen. Ook de uitbreiding op mondiaal niveau is een centraal onderdeel van de strategische oriëntatie van Weber Food Technology. De nieuwe naamweerspiegelt deze focus en strategie. “Het is ons doel om klanten over de hele wereld te helpen hun doelen te bereiken en de bevoorrading van de bevolking te garanderen. Het bieden van oplossingen voor de verwerking en verpakking van verse levensmiddelen is onze missie en blijft onze toewijding aan klanten en de maatschappij als partner voor de levensmiddelenindustrie”, benadrukt Tobias Weber, CEO van Weber Food Technology. Dit wordt gerealiseerd met uitgebreide totaaloplossingen, innovatieve technologie en eersteklas service en advies.

Als onderdeel van de naamswijziging wordt ook het merk TEXTOR, waaronder voorheen slicers en andere lijncomponenten werden verkocht, in het merk Weber opgenomen. De locatie Wolfertschwenden is en blijft een belangrijke ontwikkelings- en productielocatie binnen de Weber groep en ook de zeer succesvolle, onder het merk TEXTOR ontwikkelde producten blijven onderdeel van het Weber-portfolio.

www.weberweb.com