HomeMachinesEtiketteren en printenWeber Marking Systems met innovaties op Macropak

Weber Marking Systems met innovaties op Macropak

Weber Marking Systems behoort tot de Bluhm-Weber Groep en heeft circa 1200 medewerkers met een hoofdkantoor in Duitsland en in de USA. Onze core business is al meer dan 80 jaar het bouwen van etiketteersystemen, inkjetsystemen, leveren van printers, inktlinten, printkoppen en service. Daarnaast hebben we meer dan 100 productielijnen wereldwijd om voor onze klanten de juiste etiketten te produceren. Wij zijn de enige machinebouwer in Nederland die ook zelf productielijnen heeft om etiketten te produceren. Qua machines dekken we de gehele markt af, van eenvoudig aanbrengen van een label op een product, tot en met het high-speed etiketteren waarbij elk product een etiket meekrijgt met een unieke informatie.

Wij kijken per applicatie van de klant wat de juiste oplossing is en brengen daar een advies op uit, waarbij we ook naar de Total Cost of Ownership kijken. Dit wil zeggen dat we het totaalplaatje van machine-investering, servicekosten, kosten van inktlint en etiket en de daarbij benodigde printkoppen inzichtelijk maken. Wij zijn onafhankelijk qua printerkeuze en kijken naar de beste en meest prijsgunstigste oplossing voor onze klant. We zijn business partner van Zebra, Sato, Avery, Datamax, CAB, en Toshiba-Tec. Integratie met SAP of Navision is geen probleem.

Introducties op Macropak

We introduceren o.a.:

  • Een nieuwe Sato printer voor de retail industrie
  • Een nieuw Weber instap P&A systeem op basis van Sato print engine voor de beginnende automatiseerder
  • Onze nieuwe Markoprint X1 jet , inkjetsysteem op basis van HP cardridge
  • Onze vernieuwde Weber palletetiketteerder met gepatenteerde draai-arm

Weber Legi Air 4050S: al 80 jaar bewezen

Met de LA 4050S staat er een etikettendruk- en aanbrengsysteem tot uw beschikking , welke uw etiketteerwensen eenvoudig en goedkoop kan oplossen. In het systeem bevindt zich een bewezen techniek, die er voor zorgt dat de Weber LA4050S, ook in zwaar industriële omgevingen, betrouwbaar zijn werk kan doen.

De voordelen van de Weber LA4050S:

  • Robuust systeem
  • Veelzijdig inzetbaar voor het etiketteren van o.a. dozen, zakken en pallets
  • Etiketteeroplossing voor constante en variabele productgrootte
  • Hoge beschikbaarheid door gebruik jumbo-etikettenrollen van 450m
  • Lage down-time
  • Geschikt voor 3 ploegen (24/7)

De modulaire opbouw van de LA4050S maakt het mogelijk de machine voor veel verschillende etiketteertoepassingen in te zetten. Hiervoor zijn diverse applicatoren en aanbrengmethodieken beschikbaar. De Quick Change 'tamp', maakt het mogelijk om makkelijk en snel een ander etikettenformaat te verwerken. Voor het etiketteren van producten met verschillende afmetingen, hebben we een sensor beschikbaar, welke de afstand tot het te etiketteren oppervlak ziet. Afhankelijk van de keuze van de printengine wordt er een afdruk gemaakt met 203 of 300dpi op het etiket, waarna het etiket automatisch op het product wordt aangebracht. De dataoverdracht, maar ook de systeembesturing, loopt snel en eenvoudig over het ethernet. De ‘etiket op stempel'-sensor bewaakt of er daadwerkelijk een etiket op de 'tamp' aanwezig is.

Vertrouwde producten

Natuurlijk zijn onze vertrouwde producten van onze divisies Weber, Markoprint en Geset ook te zien. Het salesteam van Weber Marking Systems begroet u graag op stand 09A101!

Macropak 2012 – Hal 9 – Stand A101

Kijk voor meer informatie op www.webermarking.nl of stuur een e-mail naarinfo@webermarking.nl.