HomeNieuwsWeber Marking Systems: etiketten voor iedere toepassing

Weber Marking Systems: etiketten voor iedere toepassing

weber-groot

De kernactiviteiten van Weber Etiketten zijn gericht op vrijwel alle industriële sectoren, met name de voedingsmiddelenindustrie, de logistiek, de metaalindustrie, de handel en verkoop. In 2008 is gestart met een aparte systeemdivisie, genaamd Weber Marking, om de klant een totaalpakket te kunnen bieden: Levering van systemen, verbruikersmateriaal en service. Weber Etiketten en haar divisie Weber Marking Systems zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van etiketteer –en codeersystemen, zelfklevende etiketten en RFID labels die hun toepassing vinden in elke sector.

Het doelgerichte gebruik van etiketten (labels) is een relatief goedkope manier om uw logistieke taken voor wat betreft productie, magazijnbeheer en transport te ondersteunen. Goederenstromen en bedrijfsprocessen worden tegenwoordig met barcode-etiketten gestuurd en geoptimaliseerd. Door het in toenemende mate wegvallen van tijdrovende en kostbare omverpakkingen krijgt het etiket een steeds grotere betekenis als informatiedrager of als ‘uithangbord’ voor het product. Het gebruik van de RFID- (radio frequentie identificatie) technologie in combinatie met conventionele etiketten wordt steeds belangrijker. Meer informatie over RFID-etiketten.

Blanco etiketten

Blanco etiketten worden in alle branches gebruikt voor identificatie, traceren en logistiek. Het bedrukken van de etiketten geschiedt door middel van een thermische- resp. een transferprinter. Weber Marking Systems BV biedt een breed assortiment van verschillende etiketten. U kunt kiezen uit talrijke etiketeigenschappen, bijv. ultravioletbestendig, watervast, recyclebaar, oplosmiddelbestendig, en nog veel meer. Ook bieden wij etiketten voor het gebruik op verschillende oppervlakken aan – kunststof, hout, glas, rubber of metaal – het maakt niet uit op welke ondergrond u de etiketten wilt aanbrengen.

Gekleurde etiketten

Achteraf bedrukken is eveneens mogelijk. Bijvoorbeeld met reclame- en marketingtekst voor productidentificatie. Wij bieden u de etiketten in drie mogelijke uitvoeringen aan: op rollen, als pakket in harmonicavorm gevouwen, maar ook op DIN A4 vellen.

Speciale etiketten

Tot de speciale etiketten behoren bijvoorbeeld: No-Label-Look (Adelholzener), geuretiketten, indicatoretiketten (Almo), RFID-etiketten, wrijfetiketten, dubbelzijdig klevend perforatiegedeelte (Martin), gelamineerde etiketten (Bausch+Lomb), wateroplosbare etiketten (etiketteren van vaten of kratten, Oettinger), veiligheidsetiketten: (Seramis) anti-fraude (politie), veiligheid-stansing (Duitse centrale bank)

Hier enkele voorbeelden uit het assortiment:

  • Etiketten die bestand zijn tegen water, olie of vet met extreem sterke hechting, bijvoorbeeld voor het etiketteren van autobanden of doorslijpschijven.
  • ‘Spinneweb’-etiketten zijn gemaakt van polyethyleen monofilament vezels en zijn bestand tegen water alsook tegen veel chemicaliën en oplosmiddelen.
  • Veiligheidsetiketten laten bij het verwijderen door het breken van een gemetalliseerde polyesterfolie een leesbaar kenmerk op de ondergrond achter.
  • Aanhangetiketten zijn gemaakt van compoundfolie, zijn robuust, scheurvast en geschikt voor binnen en buiten. Door een papierlaag zijn ze ook ideaal geschikt om naderhand bedrukt te worden.
  • Etiketten uit gegoten acrylaatfolie. Het materiaal van deze etiketten is ontwikkeld voor een identificatie, waarbij zeer hoge eisen gesteld worden aan de houdbaarheid en de bestendigheid tegen extreem hoge temperaturen. Bestand tegen ultravioletlicht, weersinvloeden, oplosmiddelen en behoudt zijn vorm.

Eco-Rock

Daarnaast biedt Weber een nieuw etiket dat geheel is geproduceerd zonder houtpulp, dus anders dan normaal papier. Het basismateriaal is voornamelijk ‘steen’, te weten 85 % calciumcarbonaat. Deze grondstof is in overvloed voorhanden. Op Eco-rock materiaal wordt geprint zoals op normaal papier. Het heeft een aantal eigenschappen gemeen met kunststof. Het is waterafstotend, taai en veelzijdig inzetbaar.

Weber noemt Eco-rock een revolutionair product, niet alleen omdat er geen houtkap voor nodig is, maar ook omdat er geen zuur, alkaline of bleekmiddel bij wordt toegepast. De productie vergt weinig energie. De gebruikte elementen zoals etikettenmateriaal en lijm beginnen na negen maanden te vergaan. Wat rest is calciumcarbonaat. Het materiaal kan ook gerecycled worden om nieuwe etiketten te maken. Bij verbranding levert Eco-rock 25 tot 50 % minder CO2 dan papier. In tegenstelling tot andere eco-etiketten zijn deze etiketten niet op een siliconen schutvel aangebracht, maar op een PP schutvel. Daardoor is het gehele product 100% recyclebaar.

Voor meer informatie:
Swen van Kuetsem
Weber Marking Systems
Steurstraat 19
1317 NZ Almere
T (036) 534 52 54
F (036) 534 56 59
www.webermarking.nl
swen@webermarking.nl