HomeNieuws"We kunnen de Eiffeltoren niet vervoeren, maar wel verpakken als het moet"

“We kunnen de Eiffeltoren niet vervoeren, maar wel verpakken als het moet”

De Faes Group is gespecialiseerd in verpakkingen. In alle soorten en maten levert het verpakkingen, het maakt verpakkingen, het denkt mee over verpakkingen en de nieuwste tak: het instrueert bedrijven, hun leveranciers en hun personeel over hoe te verpakken. Of zoals directeur Johan Faes het verwoordt: “We kunnen de Eiffeltoren niet vervoeren, maar wel verpakken als het moet.”

Als hij het over verpakken heeft neemt Johan Faes met grote regelmaat de term ‘dead on arrival' in de mond. In de hightech industrie hanteren men die zegswijze om aan te geven dat hardware al bij de levering volledig of gedeeltelijk stuk is. “De verpakking krijgt dan vaak de schuld, maar bij nadere bestudering kom je tot de conclusie dat juist het niet onder controle hebben van het proces er omheen tot de schade heeft geleid”, zegt Johan Faes in een artikel in het Eindhovens Dagblad. Hij betoogt daarin dat het bedrijfsleven met het voorkomen van doa's 25 procent meer nettowinst kan halen.

Faes wijst naar de consumentenleveranciers, die op dat gebied veel verder zijn. “In die branche ligt de verhouding product/verpakking heel anders dus die worden al heel lang gedwongen om beter over hun verpakkingen en de daarmee samenhangende logistiek na te denken. In de industrie is daarentegen ook veel aan het veranderen omdat de verantwoordelijkheid voor het operationeel houden van machines en systemen steeds vaker bij de leverancier komt te liggen. First time right wordt daardoor ook in die tak van sport steeds belangrijker”, zo zegt Johan Faes in het artikel in het Eindhovens Dagblad.

Kijk voor meer informatie op www.faesgroup.com of klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: Eindhovens Dagblad