HomeNieuwsWafelproducent tevreden met robots van Fanuc

Wafelproducent tevreden met robots van Fanuc

fanuc-wafels1

Biscuiterie Thijs produceert wafels van het huismerk voor supermarkten zoals Aldi, Lidl, Carrefour en Jumbo. Om aan de grote vraag te voldoen heeft de wafelproducent besloten de verpakkingslijn van een van de productlijnen te automatiseren.

fanuc-logo-2014Het Nederlandse Greymans Paktech heeft de zone tussen de toevoerlijn en de daadwerkelijke verpakkingsmachine voorzien van een rij met zes Fanuc robots van het type M-2iA.

De installatie van de zes robots zorgt voor een verbluffend resultaat, de robotlijn van Fanuc is 50% sneller dan de oude lijn (van 300 naar 450 wafels per minuut). Bovendien zijn de kwaliteit en hygiëne verbeterd, omdat de lijn drie keer sneller kan worden schoongemaakt dan voorheen.

Geert Smolders, assistent-manager van Biscuiterie Thijs, geeft aan: “We hebben voor robots gekozen om menselijk contact te beperken. Dit is beter voor de hygiëne en maakt de lijn winstgevender. We kregen steeds meer bestellingen voor dit soort wafel en moesten vaak grotere hoeveelheden produceren.”

Een groot voordeel van de robots van Fanuc is dat elk onderdeel van de robot afzonderlijk kan worden aangepast om vloeiende bewegingen te creëren. “Dit heeft de kwaliteit van onze wafels aanzienlijk verbeterd. Door de duo-pickfunctie besparen we daarnaast tijd en verhogen we de transportsnelheid en productie. Ik ben meer dan tevreden over Fanuc”, besluit Geert Smolders.

Kijk voor meer informatie op www.fanuc.eu.