HomeNieuwsBeurzen en evenementenWaarom u Empack in Brussel zeker zou moeten bezoeken

Waarom u Empack in Brussel zeker zou moeten bezoeken

easyfairs-liesbeth

Empack, de enige vakbeurs in België voor verpakkingen en verpakkingstechnologie, vindt volgende week woensdag en donderdag weer plaats in Brussels Expo. De beurs wordt gelijktijdig georganiseerd met Prologistics, de vakbeurs rond supply chain optimalisatie. Hiermee is Brussels Expo op 24 en 25 september opnieuw de spreekwoordelijke place-to-be in verpakkingsland. Liesbeth Moereels, Project Marketeer bij beursorganisator easyFairs, kijkt na maanden van voorbereidingen uit naar twee succesvolle en op synergie gefocuste beurzen voor zowel exposanten als bezoekers. Pack Online had een interview met haar.

Waarom zou men Empack zeker moeten bezoeken?

empack-brussel-2014-logo“Bedrijven uit tal van sectoren zijn constant op zoek naar manieren om hun verpakkingslijnen te verfijnen of te optimaliseren, maar tegelijkertijd kijken ze ook uit naar de nieuwste materialen en mogelijkheden. Tijdens Empack ontmoeten exposanten en bezoekers elkaar face-2-face en informeel. Als enige verpakkingsbeurs in België biedt deze dertiende editie bedrijven de mogelijkheid om zichzelf te introduceren aan een brede waaier van beslissingsnemers, die op hun beurt binnen twee dagen ruim 210 bedrijven uit de sectoren codering-, labelling-, print-, controle- en inspectiesystemen, converters, verpakkingen, verpakkingsmaterialen, -diensten en -machines”, somt Liesbeth Moereels op.

Wat zijn jouw verwachtingen voor de komende editie?

Liesbeth Moereels: “De vorige editie mochten we op Empack maar liefst 3581 unieke bezoekers verwelkomen. Uiteraard hoop ik op een succesvolle beurs waar we niet alleen veel maar ook vooral kwalitatieve bezoekers mogen begroeten. Wat mij betreft is een vakbeurs pas succesvol als zowel exposanten als bezoekers tevreden zijn. Maar ik ben er van overtuigd dat Empack op ‘pole position' staat om de grootste en meest succesvolle beurs in de Benelux van dit najaar te worden!”

Wat kunnen bezoekers verwachten?

“Naast dat zijn op efficiënte wijze ruim 210 verschillende leveranciers en hun laatste nieuwigheden kunnen ontdekken, organiseren we voor hen ook high level presentaties en paneldebatten over een brede waaier aan onderwerpen. Daarnaast kunnen bezoekers van Empack kennismaken met twee top keynote sprekers. Prof. Dr. Michael Braungart zal vertellen over ‘The upcycle', de lang verwachte opvolger van ‘Cradle to Cradle', en Jean Schrurs zal de trends van de komende tien jaar analyseren die bezoekers kunnen gebruiken om een winnende strategieën te bepalen”, vertelt Liesbeth Moereels enthousiast.

Is er naast het expositie- en seminarieprogramma ook voldoende gelegenheid om te netwerken?

Liesbeth Moereels: “Jazeker! Niet alleen op de beursvloer, maar ook tijdens het netwerkmoment op woensdagavond. De Happy Wednesday netwerkborrel, waar beide beurzen worden verenigd, is een unieke gelegenheid om de banden aan te smeden en nieuwe bedrijven te leren kennen.”

Wat maakt Empack volgens jou eigenlijk zo uniek?

“Empack wordt gelijktijdig georganiseerd met Prologistics, de vakbeurs rond supply chain optimalisatie. Vooral die synergie tussen verpakking en logistiek lijkt me een ‘unique selling point' voor de bezoeker. Als enige verpakkingsbeurs in België zijn we niet alleen uniek, maar ook de poort naar de Benelux waar de Franse en Duitse afzetmarkt mee worden opgenomen”, benadrukt Liesbeth Moereels.

Empack en Prologistics ondersteunen ook duurzaamheid en innovatie. Wat kun je daar over vertellen?

Liesbeth Moereels: “Empack en Prologistics ondersteunen duurzaamheid en innovatie, twee termen die vandaag de dag onlosmakelijk zijn verbonden. Wij wensen alle initiatieven hieromtrent te ondersteunen en schreven daarom een wedstrijd uit. Elke exposant kon zich kandidaat stellen voor de Green Track. Maar liefst 34 inzendingen dongen mee naar de prijs voor beste logistieke -en verpakkingsinnovatie. De tien beste innovaties, geselecteerd door een professionele jury, worden opgenomen in een begeleide rondleiding op de beursvloer. Volg tijdens uw bezoek dan ook zeker de Green Track, een rondleiding langs duurzame verpakkingsoplossingen en innovaties.”

Voldoende reden dus om volgende week woensdag en/of donderdag een bezoek te brengen aan Empack in Brussel?

“Absoluut! Bezoek Empack en ontmoet op efficiënte wijze verschillende (potentiële) leveranciers, ontdek de laatste nieuwigheden en tal van kostenbesparende oplossingen, leg nieuwe contacten tijdens de vele netwerkmomenten en wees weer volledig up-to-date! Bovendien pakken we uit met een unieke bezoekerswedstrijd. Elke voorgeregistreerde bezoeker maakt dagelijks kans op een voucher om zich tijdens de beurs 360° te laten scannen. Tien gelukkigen krijgen bovendien een ‘Mini Me' cadeau, een 3D geprint poppetje van zichzelf”, besluit Liesbeth Moereels.

Mis uw afspraak met de sector niet en registreer nu…

Kijk voor meer informatie op www.empack.be of klik hier voor een overzicht van al het nieuws over Empack Brussel 2014.