HomeMachinesEtiketteren en printenVWS Nederland voorziet verpakkingen van C-label met variabele data

VWS Nederland voorziet verpakkingen van C-label met variabele data

Grote kans dat verpakte producten zoals vlees en koelverse producten een etiket hebben gekregen met etiketteersystemen uit de Octopus-serie van VWS Nederland. “We hebben reeds bij diverse producenten in de voedingsmiddelenindustrie in binnen- en buitenland onze weeg- en etiketteersystemen mogen leveren voor het aanbrengen van een zogenaamd C-label op de verpakking. Dit type etiket zie je in de supermarkt terug bij bijvoorbeeld kant-en-klaarmaaltijden, maar ook steeds vaker bij vleesverpakkingen”, vertelt directeur Patrick van der Vegt van VWS Nederland.

VWS Nederland is opgericht in 2001, maar de ervaring van de mensen achter ons bedrijf gaat veel verder terug. Patrick van der Vegt: “We zijn met ons team van professionele, ervaren en gemotiveerde medewerkers daardoor ook voor onze dealers in het buitenland een innovatieve en betrouwbare partner gebleken. Er zijn al volop systemen van ons operationeel in onder andere Nederland, België, Engeland, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.”

Zo leverde VWS Nederland onlangs in Engeland een nieuw ontwikkeld weeg- en etiketteersysteem van het type Octopus Max voor het aanbrengen van zowel een bovenetiket als een C-label met variabele data per individuele verpakking. “Met het oog op voedselveiligheid en merkintegriteit is het systeem uitgerust met een uitwerpsysteem conform de COP’s van retailorganisaties. Deze zogenaamde ‘Supermarket BRC COP Reject' is voorzien van een afgesloten opvangbak, een luchtdrukmonitor en geeft een bevestiging wanneer het product is uitgestoten en ook wanneer de opvangbak vol is”, legt Patrick van der Vegt uit.

Net als deze nieuw ontwikkelde innovatie, worden alle systemen zowel hard- als softwarematig door VWS Nederland in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd. Patrick van der Vegt: “Vanuit ons moderne pand in Schaijk produceren en leveren we roestvrijstalen weeg- en etiketteersystemen, die indien gewenst kunnen worden gekoppeld aan het ERP-systeem van de klant en worden uitgebreid met diverse inspectiesystemen, voor met name de voedingsmiddelenindustrie. Om de kwaliteit van de systemen te borgen, bouwen we deze allemaal in onze uitstekend geoutilleerde productieruimte in Schaijk. Zo weten we precies wat er de deur uitgaat en vinden klanten bij ons alles onder één dak.”

VWS Nederland heeft inmiddels 18 man in dienst met samen meer dan 150 jaar ervaring in wegen en etiketteren. “We zijn met ons team van professionele en gemotiveerde medewerkers daardoor een innovatieve en betrouwbare partner. Niet voor niets hebben bedrijven van klein tot groot ons hun vertrouwen reeds geschonken en behoren zij tot onze gestaag groeiende groep tevreden klanten in binnen- en buitenland”, besluit Patrick van der Vegt.

www.vwsnederland.nl