HomeMachinesEtiketteren en printenVWS Nederland voorkomt beschadigingen met geavanceerd afblaassysteem

VWS Nederland voorkomt beschadigingen met geavanceerd afblaassysteem

Vanuit een modern pand in het Noord-Brabantse Schaijk produceert en levert VWS Nederland roestvrijstalen weeg- en etiketteersystemen voor met name de voedingsmiddelenindustrie. Grote kans dat verpakte producten zoals tomaten, broccoli, spitskolen en champignons een etiket hebben gekregen met een automatische barcodelabelprinter uit de LP500-serie van VWS Nederland. “Alle systemen worden zowel hard- als softwarematig door ons in eigen beheer ontwikkeld. Om de kwaliteit van onze systemen te borgen, bouwen we deze allemaal in onze uitstekend geoutilleerde productieruimte in Schaijk. Zo weten we precies wat er de deur uitgaat en vinden onze klanten bij ons alles onder één dak”, vertelt eigenaar Patrick van der Vegt van VWS Nederland.

Het is mede dankzij het geavanceerde afblaassysteem dat de systemen van VWS Nederland ook uitermate geschikt zijn voor het etiketteren van kwetsbare producten. Dat is volgens Patrick van der Vegt een groot voordeel bij producten zoals groenten en fruit, waarbij productbeschadigingen absoluut moeten worden voorkomen en het product bij het etiketteren niet mag worden aangeraakt. Patrick van der Vegt: “Het is voor onze klanten daarnaast van wezenlijk belang om productiestilstanden tot een absoluut minimum te beperken. Zo kunnen we meerdere printers op een lijn plaatsen om bij het einde van een rol automatisch over te schakelen op een andere printer. Waar snelheid van belang is, kunnen we de printers om en om een etiket laten aanbrengen en hiermee zelfs bij een resolutie van 300 dpi snelheden tot 160 verpakkingen per minuut realiseren.”

Niet voor niets hebben bedrijven van klein tot groot hun vertrouwen reeds geschonken aan VWS Nederland en behoren zij tot de gestaag groeiende groep tevreden klanten. Patrick van der Vegt voorziet voor de toekomst dan ook een gezonde expansie in zowel binnen- als buitenland, waarbij VWS Nederland de verkoop, installatie en service in Nederland en België volledig zelf verzorgt. “We hebben inmiddels 18 man in dienst met samen meer dan 150 jaar ervaring in wegen en etiketteren. We zijn met ons team van ervaren en gemotiveerde medewerkers daardoor ook voor onze dealers in het buitenland een innovatieve en betrouwbare partner gebleken. Er zijn al volop systemen van ons operationeel in onder andere Engeland, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland”, besluit Patrick van der Vegt tevreden.

www.vwsnederland.nl