VWS Nederland levert oplossing voor wegen en etiketteren van koolsoorten

De geavanceerde oplossingen van VWS Nederland voor het wegen, sorteren en etiketteren van koolsoorten hebben zich volgens directeur Patrick van der Vegt ruimschoots in de praktijk bewezen. Zo heeft VWS Nederland onlangs nog een weeg- en etiketteerlijn van het type Octopus Ace geleverd voor het wegen, etiketteren en vervolgens sorteren van spitskolen in verschillende gewichtsklassen.

“De lijn is speciaal voor producten als spitskool en broccoli, die rollen en dus niet stabiel zijn, uitgevoerd met banden in V-vorm. Deze order geeft aan dat er ook vanuit de markt voor koolsoorten vraag is naar onze kennis en flexibiliteit. Naast de kwaliteit van onze producten onderscheiden we ons met name op het gebied van flexibiliteit en service”, stelt Patrick van der Vegt.

De geleverde machine is opgebouwd uit roestvaststaal en bevat onder andere de geavanceerde weegtechnologie Electro Magnetic Force Restoration (EMFR), die de producten nauwkeurig en snel weegt. De automatische printers met geavanceerd afblaassysteem verzorgen vervolgens de exacte positionering van het etiket op de producten. De aansturing van de sorteerstations achter de machine wordt verzorgd door geavanceerde besturingssoftware vanuit de Octopus Ace.

VWS Nederland verzorgt de verkoop, installatie, aftersales en service op de door haar geleverde systemen. Daar waar gewenst realiseert VWS Nederland specifieke maatwerkoplossingen. “Naast kwaliteit van de producten, kennis en flexibiliteit onderscheiden wij ons op het gebied van aftersales en service. Met een team van gekwalificeerde servicemonteurs, netwerk- en softwarespecialisten verzorgen wij vanuit ons moderne pand of op locatie bij de klant een adequate service”, besluit Patrick van der Vegt.

www.vwsnederland.nl