HomeMachinesEtiketteren en printenVWS Nederland en Clæver koppelen hun systemen bij Visscher Seafood

VWS Nederland en Clæver koppelen hun systemen bij Visscher Seafood

Op woensdagavond 27 september vond de tweede editie van ClæverCONNECT! plaats. ClæverCONNECT! is een netwerkevenement voor klanten, partners, waaronder ook VWS Nederland, en relaties rond de Clæver ERP-software. Er waren een aantal strategische partners van Clæver aanwezig op een mini-expo. Zij toonden onder andere hun producten en diensten en er werden enkele workshops gegeven. De insteek van de avond was op een informele manier zakelijk te verbinden.

Ter promotie van dit netwerkevenement werden Jan van Veen van Clæver en Pieter Korf van Visscher Seafood geïnterviewd. Onlangs werd ook Patrick van der Vegt van VWS Nederland al geïnterviewd over de koppeling van de Octopus Ace weeg- en etiketteersystemen aan het Clæver ERP-pakket bij Visscher Seafood.

De visverwerkende industrie in het algemeen en die op Urk in het bijzonder vraagt steeds vaker om de kennis en flexibiliteit van VWS Nederland, dat is gespecialiseerd in wegen, automatiseren en etiketteren. Diverse visverwerkende bedrijven op Urk hebben al naar tevredenheid gekozen voor de Octopus Ace weeg- en etiketteersystemen van VWS Nederland.

“VWS Nederland is opgericht in 2001. Mijn werkzaamheden zijn het leidinggeven aan een club van 16 man. Bij elkaar hebben we 150 jaar ervaring in wegen en etiketteren. Wij ontwikkelen, produceren en leveren de weeg- en etiketteersystemen voor onze klanten. Daarnaast adviseer ik onze klanten op het gebied van weeg- en etiketteersystemen”, vertelt Patrick van der Vegt in het interview.

Zo ook Visscher Seafood, dat momenteel de laatste hand legt aan de bouw van een karaktervol pand en de verbouwing van het bestaande pand, waarmee de zalmverwerking een vlucht neemt. Over de leverancier van de weeg- en etiketteersystemen voor de nieuwe verpakkingslijnen hoefde men niet lang na te denken. Pieter Korf lacht: “Die bestelling hebben we al geplaatst bij VWS Nederland.”

De samenwerking tussen VWS Nederland en Clæver is ontstaan dankzij hun gezamenlijke klant Visscher Seafood. “Bij Visscher Seafood ben ik de schakel tussen de verkoop en de werkvloer. Ik ben ook hoofd van de technische dienst, waarbij ik het onderhoud verzorg aan ons machinepark. We bouwen momenteel aan een karakteristiek pand, waarbij de werkvloer wordt uitgebreid van 1.400 m2 naar 2.800 m2. Om onze capaciteit uit te breiden gaan we van één naar drie verpakkingslijnen”, licht Pieter Korf toe.

Visscher Seafood op Urk verwerkt en verpakt jaarlijks 50.000 ton verse vis, waarvan ongeveer 95% zalm. Pieter Korf: “We zijn continu bezig met de optimalisatie van het productieproces, maar zonder hierbij af te doen aan de kwaliteit van het product. We kozen daarom voor de weeg- en etiketteersystemen van VWS Nederland, omdat die een robuust frame hebben en een handige bediening. Het is een flexibel bedrijf met goede service, waarbij men meedenkt naar oplossingen voor de klant zoals in ons geval de koppeling met ERP-systeem van Clæver.”

De koppeling tussen de Octopus Ace weeg- en etiketteersystemen van VWS Nederland en het ERP-systeem van Clæver kwam dus tot stond op vraag van Visscher Seafood. “Zij maken gebruik van de weeg- en etiketteersystemen van VWS Nederland. Daarnaast maken ze ook gebruik van ons ERP-systeem Clæver ERP en het was de wens om die systemen met elkaar te verbinden. Die koppeling maakt het mogelijk om realtime data uit te wisselen tussen Clæver ERP en de Octopus weeg- en etiketteersystemen van VWS Nederland”, besluit Jan van Veen.

Zo ontstond een mooie samenwerking tussen VWS Nederland en Clæver. Met oog op het groeiende klantenbestand van zowel VWS Nederland als Clæver, wordt deze samenwerking succesvol voortgezet en uitgebreid.

www.vwsnederland.nl