HomeNieuwsBedrijven en personenVPK Group neemt Europese en Chinese divisies over van Corenso

VPK Group neemt Europese en Chinese divisies over van Corenso

VPK Packaging Group heeft onlangs een overeenkomst bereikt om de Europese en Chinese divisies over te nemen van kokerproducent Corenso, samen vijftien productielocaties. Corenso is een belangrijke internationale marktspeler voor de productie van hulzenkarton en kartonnen kokers voor het wikkelen van papier, folie, textiel en metaal, in handen van NPAC International.

De overeenkomst tussen VPK Packaging Group en NPAC International, een bedrijf in eigendom van Madison Dearborn Partners uit Chicago, voor de overname van Corenso's Europese en Chinese activiteiten omvat twee locaties voor de productie van hulzenkarton en dertien wikkelfabrieken voor de verwerking tot kokers. Corenso's activiteiten in Noord-Amerika worden verdergezet door NPAC International. De transactie is onderhevig aan gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwacht in het tweede kwartaal van 2019 worden afgerond.

VPK's kokerdivisie, gekend onder de merknaam Corex, telt veertien productielocaties voor het vervaardigen van industriële kokers voor het wikkelen van papier, folie, textiel en metaal. Daarnaast brengt Corex ook ronde composietverpakkingen op de markt voor het verpakken van voeding, specerijen, cosmetica en sterke dranken. In België heeft Corex fabrieken in Harelbeke en Deerlijk.

De vijftien bijkomende locaties, waaronder twee grondstof producerende papierfabrieken in Frankrijk en Finland en een netwerk van tien Europese en drie Chinese wikkelfabrieken voor de verwerking tot kokers, stellen samen 850 medewerkers te werk, met een omzet van 170 miljoen euro. Met de overname zal de volledige kokerdivisie 260 miljoen euro ofwel 16 procent van VPK's groepsomzet vertegenwoordigen.

De acquisitie van Corenso verbreedt de geografische spreiding naar regio's waar VPK tot op heden niet actief was. Belangrijke nieuwe markten zijn Finland, Spanje en China. Vanuit een klantgerichte visie wil VPK Packaging Group hiermee vooral een antwoord bieden aan de globale vraag naar kartonnen kokers.

CEO Pierre Macharis: “Corex en Corenso hebben de afgelopen tien jaar een indrukwekkend traject afgelegd. We zijn verheugd de krachten te bundelen om een ruimere geografische dekking te bieden en hierbij het netwerk en de expertise van VPK optimaal te benutten. Onze klanten kunnen daarbij terugvallen op unieke kwaliteit en service die Corex en Corenso aanbieden. Aangaande stroomopwaartse integratie garanderen we met twee extra papierfabrieken ook een gecontroleerde en duurzame grondstofaanvoer.”

www.vpkgroup.com