HomeMachinesNiet-primair verpakkenVolys Star kiest voor betrouwbare kartonneeroplossing van GH-Ulma

Volys Star kiest voor betrouwbare kartonneeroplossing van GH-Ulma

Volys Star, fabrikant van hoogwaardige kip- en kalkoenproducten, heeft onlangs voor GH-Ulma gekozen als leverancier voor een automatische kartonneeroplossing van Rama. “Na een grondige marktstudie waren we ervan overtuigd dat GH-Ulma de nodige ervaring en technische oplossingen had voor ons project, namelijk de autmatisering van de manuele kartonnage voor de trayseal verpakkingen met schnitzels”, vertelt Filip Bonné, Operations Manager bij Volys Star.

“Dat het project niet eenvoudig zou zijn, wisten we van tevoren. Deze manuele inpak werd namelijk al geruime tijd onder de loep genomen, maar omwille van de specifieke eisen van onze klant was de manier van kartonneren vrij complex en automatisering niet evident. De kartonverpakking bestaat uit drie delen (doos, deksel en tussenvel) en de manier van stapelen in de doos was meervoudig. Op de kant en in twee niveaus.”

Tijdens een bedrijfsbezoek bij Rama en een referentiebezoek kon Volys Star vaststellen dat het bij de juiste partij was beland voor dit project. Rama bouwt enerzijds standaardmachines, maar heeft anderzijds ook de nodige ervaring en capaciteiten voor maatwerk, wat in dit project zeker nodig was. “De mogelijkheid tot volautomatisch omstellen van de machine op andere formaten geeft ons ook zeker een zeer belangrijk operationeel voordeel, dit maakt de ombouw tussen de verschillende formaten zeer eenvoudig en snel en vermindert de foutenmarge”, legt Filip Bonné uit.

Nadat de keuze voor Rama was gemaakt en de order gegeven was, is Volys Star naar eigen zeggen ook perfect begeleid geweest bij de plano ontwerpen van het karton. Filip Bonné: “Iets wat voor ons zeer belangrijk was en vrij nieuw. Er werd goed en open gecommuniceerd naar zowel ons als de kartonleverancier. Tijdens de afname bij Rama konden we een werkende lijn zien alsof deze bij ons in de productie zou staan en konden we ons echt een goed beeld vormen van de werking en belangrijke operationele details. Dit resulteerde in een lijst met specifieke wensen van onze kant en werkpuntjes die bij de levering perfect waren afgewerkt.”

“Nu we enkele maanden verder zijn, kunnen we stellen dat dit een mooi voorbeeld is van wat GH-Ulma en Rama kunnen bieden als leverancier van automatiseringsoplossingen. Ze zijn er echt in geslaagd om ons een betrouwbare, goed werkende oplossing te bieden die past binnen de beschikbare krappe ruimte én met een perfect rapport qua opstart en training van onze mensen”, blikt Filip Bonné tevreden terug.

Klik hier voor een filmpje…

Kijk voor meer informatie op www.gh-ulma.com.