HomeNieuwsVolledige controle op meermalige verpakkingen met Euro Pool System

Volledige controle op meermalige verpakkingen met Euro Pool System

europool-kratten

Met meer dan 600 miljoen roulaties per jaar is Euro Pool System Europa’s marktleider in meermalige verpakkingen voor versproducten. Ook in Frankrijk zijn steeds meer retailers geïnteresseerd in wat deze verpakkingsspecialist te bieden heeft. De unieke E-Web applicatie bijvoorbeeld. Dit sluitende administratieve systeem geeft klanten feilloos inzicht in waar de verpakkingen zich in de keten bevinden.

europoolsystem-logoDe groene en blauwe meermalige verpakkingen van Euro Pool System zijn een vertrouwd beeld in de versketen. De intrinsieke kwaliteit van deze verpakkingen staat buiten kijf. Daarnaast richt Euro Pool System zijn pijlen op logistieke serviceverlening. De speciale E-Web applicatie is hier een goed voorbeeld van. Iedereen die een contract heeft met Euro Pool System krijgt toegang tot deze applicatie. Simpel, via een login-button op de website. Vervolgens kan de gebruiker aan de slag met de drie hoofdfuncties van E-Web: Flow, Ordering en Invoicing.

Inzicht in stromen

Functioneel analist Margit van Alphen van Euro Pool System legt uit: “Flow is de oudste functie van het geheel. Het geeft de gebruiker een ideaal handvat om de verpakkingsstromen in kaart te brengen. De klant voert eenvoudig in hoeveel verpakkingen en van welk type hij (al dan niet gevuld) naar zijn afnemer transporteert. Vervolgens kan hij het transport nauwkeurig volgen. De ontvanger voert namelijk op zijn beurt in wanneer de verpakkingen zijn aangekomen. De ontvanger checkt ook de aantallen, zodat eventuele verschillen direct zichtbaar zijn. Daarnaast kan de gebruiker via Flow diverse overzichten opvragen. Deze PDFbestanden zijn direct uit te printen. Bijvoorbeeld lijsten met informatie over hoeveel verpakkingen onderweg zijn, op locatie zijn gearriveerd of eventueel missen. Gemakkelijk en essentieel voor een goed overzicht.”

Elektronisch bestellen

E-Web Ordering biedt de mogelijkheid om elektronisch verpakkingen te bestellen bij Euro Pool System. “Dus geen gedoe meer met faxen en telefoontjes”, vervolgt Van Alphen. “De gebruiker vult eenvoudig zijn bestelling in op de gebruikersvriendelijke bestelpagina van E-Web. Aantal verpakkingen en type, maar ook welk distributiestation gewenst is en of de klant de verpakkingen zelf komt halen of dat wij een transporteur moeten inschakelen. Met één klik op de knop zijn alle gegevens bij ons en kunnen we de wensen van de klant snel en foutloos uitvoeren. Ook handig is dat de gebruiker de orderstatus via zijn computer kan volgen en de afhaal- en bestelbon simpel via het programma kan uitprinten. Dat scheelt dus een hoop heenen-weer-gestuur van papierwerk. En net als bij Flow, biedt Ordering allerlei handige overzichten. Wat heeft de klant daadwerkelijk in huis, hoeveel is er onderweg en welke bestellingen staan nog open.”

Financiële afhandeling

Tot slot biedt E-Web de functie Invoicing. Hier staat het financiële verkeer centraal. De gebruiker geeft op een invulpagina aan hoeveel en welke verpakkingen onderweg zijn naar een ontvanger. Met deze en de flow-informatie kan Euro Pool Systeem de ontvanger factureren en de leverancier crediteren. De toekomst? Binnenkort krijgen klanten via E-Web de mogelijkheid om facturen in te zien. Deze worden dan trouwens niet meer uitsluitend per post maar ook via de mail verstuurd. Ook wordt gewerkt aan een systeem dat klanten inzicht biedt in wat ze nog moeten betalen.

Controle

Gerben Pauwe, sales manager bij Euro Pool System Benelux hoort positieve geluiden over E-Web bij zijn klanten. Hij weet bondig samen te vatten waarom zij zo gecharmeerd zijn van het systeem. Pauwe: “Simpel gezegd hebben klanten via EWeb inzicht in wat er binnenkomt aan verpakkingen en wat er uitgaat. Kijk, verpakkingen zijn geld. Klanten betalen immers een waarborg van bijvoorbeeld € 3,86 per verpakking. Als die verpakking dan zoek raakt, zijn ze die borg ook kwijt. Deze kosten kunnen worden voorkomen door precies te weten waar de verpakkingen zich bevinden. E-Web biedt deze controle.”

Kijk voor meer informatie op www.europoolsystem.com.