HomeNieuwsVoedselfabrikant Marie Surgelés kiest voor Ishida

Voedselfabrikant Marie Surgelés kiest voor Ishida

ishida-logoDe toonaangevende Franse voedselfabrikant Marie Surgelés heeft voor Ishida gekozen voor het ontwerp en de installatie van een nieuwe lijn voor het wegen en verpakken van kant-en-klaarmaaltijden in magnetronklare trays. Marie produceert gekoelde en diepvriesproducten op verschillende vestigingen in Frankrijk. In de fabriek in Airvault worden met name dieetmaaltijden voor een toonaangevend consumentenmerk geproduceerd, met de rest van de productie verdeeld over het zeer succesvolle merk Marie en huismerken van winkelketens.

Marie levert al vijftien jaar dieetmaaltijden voor dit merk en wilde de afnemers graag helpen om te profiteren van de markttrend naar kant-en-klaarmaaltijden in magnetronklare trays.

Het bedrijf kende het contract voor de nieuwe lijn in Airvault vooral aan Ishida toe vanwege de geboden projectcapaciteit, met één verantwoordelijke leverancier voor de voltallige lijn. Een andere belangrijke factor was de goede reputatie die de apparatuur van Ishida heeft, zoals de revolutionaire QX-1100 traysealer die bij Marie voor het eerst in Frankrijk werd geïnstalleerd.

De oplossing van Ishida omvat twee tray ontnesters, een Ishida multiheadweger met distributiesysteem, een Ishida QX-1100 traysealer, een volumetrisch doseersysteem voor rijst en pasta, een ketting-/pintransportband van 20 meter, een verzamelband en een centraal controlepunt voor alle apparatuur. Er moesten ook twee bestaande doseersystemen voor sauzen worden geïntegreerd.

Kijk voor meer informatie op www.ishida.nl.