Home Machines Etiketteren en printen Vleeswarenproducent Vollebregt Fresh Company kiest voor spatwaterdichte weeg-/uitprijsmachine van marktleider Espera

Vleeswarenproducent Vollebregt Fresh Company kiest voor spatwaterdichte weeg-/uitprijsmachine van marktleider Espera

De ES 7001 weeg-/uitprijsmachine van Espera is sinds kort ook leverbaar in een spatwaterdichte uitvoering. Door TÜV Nord is deze machine gecertificeerd als klasse IP X4 ofwel alle kanten beschermd tegen opspattend water. Een van de eersten die de ES 7001 IP X4 in deze speciale uitvoering in gebruik heeft genomen is producent van vleeswaren Vollebregt Fresh Food in Zoetermeer. “Wij verpakken onder andere natte spareribs en ook bij het schoonmaken gebruiken wij veel water. Dit leidde bij de vorige machine tot de nodige storingen, maar met deze nieuwe, geavanceerde machine hebben we dat probleem gelukkig niet meer”, reageert Ted Duijndam van Vollebregt Fresh Food verheugd.

Bij de ES 7001 X4, die bij Vollebregt Fresh Company wordt ingezet voor het wegen en voorzien van een boven- en onderetiket van diverse verpakkingen, worden zowel de terminal, de weegschaal als ook het transportsysteem beschermd tegen opspattend water. “De bedieningsterminal wordt geleverd in een RVS behuizing, de elektronische delen zijn spatwaterdicht centraal geplaatst binnen in de machine en er bevinden zich geen aansluitingen in het natte gedeelte”, licht Jan Zwaan van Espera-Nederland de kenmerken van de ES 7001 IP X4 toe.

Vollebregt Fresh Company, werkt al jaren met de machines van Espera. “Wij kiezen er voor om per productgroep te werken met de systemen van één leverancier. Op het gebied van weeg-/uitprijsmachines hebben wij gekozen voor de marktleider, in dit geval Espera. Wij produceren namelijk vaak rondom de klok en hebben hierdoor in grote mate behoefte aan betrouwbaarheid en indien nodig goede, snelle service. Bij een toekomstige uitbreiding ligt het dan ook voor de hand dat we wederom Espera zullen benaderen”, benadrukt de directeur van Vollebregt Fresh Food, dat haar producten voor het overgrote deel afzet via het retailkanaal.

Espera staat voor innovatief uitprijzen en etiketteren. Espera ontwikkelt en levert op maat gemaakte machines: van eenvoudige handmatig bediende etiketteermachines tot geheel volautomatische weeg-/uitprijsmachines. “Met een team van twintig mensen leveren we machines, onderdelen en service aan met name verpakkers van verse levensmiddelen als vlees, vleeswaren, kip, vis, kaas, maaltijden, groente en fruit”, aldus Jan Zwaan van Espera-Nederland.

Voor meer informatie:
Jan Zwaan
Espera-Nederland
De Boelakkers 6
5591 RA Heeze
T +31 (0)40 253 06 65
F +31 (0)40 254 11 65
www.espera.com
espera@espera.nl