HomeNieuwsVleesproducent Post heel tevreden over Multivac traysealer

Vleesproducent Post heel tevreden over Multivac traysealer

Post in Alphen aan den Rijn is gespecialiseerd in de productie van vleesspiezen voor zowel de retail als de groothandel. Het grootste deel van het assor-timent is diepvries, maar sinds twee jaar wordt er ook vers geleverd. “Toen hebben we besloten de traysealer van Multivac aan te schaffen”, aldus managing-director Laura van Albada. “Het versassortiment moet binnen een paar uur geleverd worden en deze machine helpt ons daar uitstekend bij.”

Van Albada signaleert een stijgende vraag naar klant specifieke producten. “We leveren meer dan tweehonderd verschillende soorten spiezen en kunnen aan vrijwel alle wensen van de klant voldoen. Ze kunnen ons bijvoorbeeld een bepaalde marinade of soort stokjes aanleveren en wij gebruiken deze dan voor de spiezen. Ook kunnen we op verzoek bijvoorbeeld spiezen van duurzaam varkensvlees produceren.”

Al het vlees wordt bij Post met de hand gesneden. “We werken met zoveel verschillende gewichten, dat het vrijwel onmogelijk is om daar een machine voor aan te schaffen. Bovendien wordt op deze manier het snijafval drastisch beperkt.” Ook het prikken van het vlees en de groenten gebeurt met de hand. “Dat bevalt ons nog steeds het beste. Onze vaste ploeg prikt zo snel, daar kan geen machine tegenop.” Toen het bedrijf twee jaar geleden steeds meer vraag kreeg naar verse producten, werd besloten daarop in te springen. “Het barbecueseizoen is natuurlijk heel sterk afhankelijk van het weer. Zodra het zonnetje begint te schijnen is er veel vraag naar verse spiezen, maar onze afnemers hebben ook graag diepvriesproducten als back up.”

Gebruiksvriendelijk

Met de komst van de verse vleesspiezen werd het tijd voor een sealmachine. “We hadden geen ervaring met voorverpakken en hebben toen bij onze relaties navraag gedaan. Zij adviseerden ons contact op te nemen met Multivac.” De eisen van Post waren duidelijk. “De machine moest gebruiksvriendelijk en van een uitstekende kwaliteit zijn. We willen storingen zoveel mogelijk voorkomen, want we hebben maar één machine en als er een probleem optreedt, dan ligt meteen de totale productie stil.”

“Wij hebben de T700 traysealer geadviseerd”, legt Gerard Brockhoff, Key Accountmanager van Multivac, uit. “Dit formaat past uitstekend bij het productieproces van Post. Het grote voordeel van een traysealer ten opzichte van een dieptrekmachine is dat een traysealer niet alleen aantrekkelijk geprijsd, maar ook heel universeel is. Hij is gemakkelijk aan te passen aan allerlei verpakkingsformaten. Het wisselen van de werktuigdelen gaat heel gemakkelijk. Je kunt het deel als set uit de machine halen, de nieuwe set erin schuiven en deze wordt automatisch vergrendeld. Stekkers aansluiten is niet nodig.” Via een draaibaar touch-screen, die het mogelijk maakt de machine aan twee kanten te bedienen, kan de T700 gemakkelijk worden aangestuurd. Bovendien is de verpakkingsmachine gemakkelijk te schoon te maken. “De complete machine kan met water gereinigd worden. Dat is echt een uitkomst.”

De machine bevalt uitstekend. Van Albada: “Tot nu toe zijn we nog niet één bakje tegengekomen dat niet goed geseald was. Het is ook erg fijn dat Multivac 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar is voor vragen. Mocht zich onverhoopt een groot probleem voordoen, dan is er snel iemand ter plaatse om het op te lossen.” Ook van klanten heeft Van Albada veel positieve reacties gekregen. “Men vindt het knap dat we vanuit het niets met het voorverpakken zijn gestart. Dat was voor ons een compleet nieuwe tak van sport, maar met de T700 is het bijna kinderspel. We hebben er geen omkijken naar.”

Kijk voor meer informatie op www.multivac.nl.

Bron: Multivac/Vlees Magazine