HomeThema'sMacropak 2010Vlees behoudt kleur en smaak in Hevel GLX Vacuümzak

Vlees behoudt kleur en smaak in Hevel GLX Vacuümzak

hevel

Hevel Vacuüm komt met een innovatieve oplossing die slagers en koks als muziek in de oren zal klinken. In de doorzichtige Hevel GLX Vacuümzak behoudt vlees zijn kleur en smaak.

Geen kunstmatige toevoegingen

hevel-logoVele slagers en koks willen graag een goede verpakking waarin het vlees er zo lang mogelijk fris uitziet en vers blijft. Dat biedt niet alleen een mooie verspresentatie, maar ook efficiency: een langere levensduur en minder afsnijverlies. De innovatieve Hevel GLX is een transparante vacuümzak waarin het vlees zonder kunstmatige toevoegingen zijn vleeskleur behoudt. Of het nu gaat om Hollandse biefstuk, France Limousin, Dikbil of het zeer gevoelige kalfsvlees: gevacumeerd in de Hevel GLX Vacuümzak blijven alle vleessoorten vier keer zo lang als normaal op kleur. Ook in de toonbank blijft de kleur goed.

Enthousiaste reacties

Tijdens de ontwikkeling is nauw samengewerkt met vakmensen. Slager Sjaak van der Werff, voorzitter van de Vereniging Amsterdamse Slagers roemt de innovatie: ,,Het Waterlands Weelde Kalfsvlees blijft 4 weken op kleur in deze nieuwe zak. Nadat het vlees uitgepakt is en even ‘geademd’ heeft, is de smaak perfect.” Slager Lautenschutz, bestuurslid Gelderse Slagers Kombinatie: ,,Luxe zwaar rundvlees moet heel voorzichtig verwerkt worden. We hebben een dikke plaat volledig afgevliest en in een GLX gevacumeerd. Normaal gesproken wordt het vlees bruin in de verpakking door het tekort aan zuurstof, maar het vlees bleef mooi rood. Uit het vacuüm heeft het vlees 3 dagen in de toonbank gelegen, waar de kleur perfect bleef.”

Uniek procédé

Voor het unieke procédé van de Hevel GLX zijn speciale grondstoffen uit de wereldmarkt nodig, die zeer beperkt leverbaar zijn. Daarom heeft Hevel exclusieve contracten afgesloten om de constante kwaliteit en levering te waarborgen.

Macropak 2010 – Stand A064

Kijk voor meer informatie op www.hevel.nl.