HomeNieuwsBedrijven en personenVIV biedt voordelige druktechniek voor onderscheidende verpakkingen

VIV biedt voordelige druktechniek voor onderscheidende verpakkingen

Van de aankoopbeslissingen wordt 70 procent pas op het laatste moment genomen. De keuze voor een merk wordt sterk beïnvloed door het visuele effect van de verpakking. Een verpakking moet dus het verschil maken. Verpakkings Industrie Veenendaal (VIV) begrijpt dat producenten, groothandels of retailorganisaties het onderscheid willen maken. Een consequente kleurkwaliteit van een verpakking is hierbij van groot belang. Het drukken met PANTONE kleuren zorgt hiervoor, maar is tegelijkertijd erg kostbaar. Om tot kostenbesparingen te kunnen komen, biedt VIV de mogelijkheid gebruik te maken van de druktechniek Smart Digital Flexo.

Het voorwerk voor het drukken met PANTONE kleuren is een grote kostenpost in het totale drukproces. Daarbij kost het veel tijd, terwijl levertijden onder druk staan. Opdrachtgevers met kleine drukopdrachten, zogenaamde ‘short runs', zijn kostentechnisch vaak veroordeeld tot full colour drukken. Echter klopt full colour kleur meestal niet helemaal met het origineel. Het kwalitatieve verschil tussen PANTONE kleuren en het full colour bedrukken is vaak groot en duidelijk zichtbaar. Zo ook voor de consument.

Smart Digital Flexo biedt alle voordelen van het digitaal drukken, met de kwaliteit en kleurconsistentie van PANTONE kleuren. Smart Digital Flexo maakt het verschil middels de toevoeging van drie extra kleuren aan het CMYK-kleurenpallet, namelijk oranje, groen en violet. Met de toevoeging van wit, wat nodig is bij het bedrukken op transparante folie, is VIV in staat om met zeven standaard kleuren plus wit ruim 90 procent van de PANTONE kleuren schitterend te drukken. Bovendien biedt de drukmachine van VIV 100 procent drukbeeldinspectie en colour control tijdens het drukken. Dit geeft de mogelijkheid om meer dan ooit volledige controle te hebben op het gehele drukproces en dus het eindresultaat.

Kijk voor meer informatie op www.viv.nl.