Visspecialist Almelo heeft z’n naam te danken aan de eerste viswinkel die Piet Beekhuizen begon op het Almeloplein in Den Haag. Nu bestaat het familiebedrijf uit twee productiebedrijven in Katwijk, vertelt Marco Beekhuizen, de tweede generatie die aan het roer staat. “De tijd van winkels is allang voorbij. We werken met veertig man en verzorgen een breed pakket aan visproducten. Die leveren we vers of diepgevroren aan overwegend institutionele organisaties en maaltijdbedrijven. Onze focus ligt specifiek op het bakken en pocheren van vis. We voldoen aan de FSCC 2200-certificering, maar ook hechten we veel belang aan duurzaamheid. Daarom zijn we eveneens MSC- en ASC-gecertificeerd.”

Het hoofdkantoor ligt aan de Ambachtsweg. Daar wordt de verse vis geportioneerd, gebakken op twee volautomatische baklijnen en verpakt. Ook de orderpick vindt hier plaats. Driehonderd meter verderop staat de vestiging waar de vis wordt gepocheerd en waar soepen en sauzen worden bereid. Op deze tweede locatie is ook de diepvriesopslag. Marco: “Wij richten ons vooral op gebakken vis die je niet meer hoeft af te bakken om te eten. Je hoeft ‘m alleen maar even te verwarmen. We zijn ook sterk in het verpakken van wat je noemt ‘kleinschalig wonen’, dus één of enkele porties vis per bakje. Wij mogen landelijke totaalleveranciers voor de foodservices en zorginstellingen tot onze klanten rekenen, net als een aantal maaltijdproducenten en grootverbruikers.”

Allen komen met de vraag naar vele verschillende producten en productie-eenheden. Dat heeft Visspecialist Almelo doen kiezen voor topsealmachines van Ilpra Benelux. Dat begon met het uitproberen van een machine, maar de machines bevallen zo goed dat er inmiddels vier machines van Ilpra staan en dat Visspecialist Almelo ook de topsealfolie bij Ilpra afneemt. Beekhuizen: “De verpakkingsmaterialen van Ilpra voldoen aan onze eisen en de prijs/kwaliteit-verhouding is gunstig. Vooral de mallen zijn erg voordelig en de machines zijn snel en gemakkelijk om te stellen. Wij werken zeker met zeven verschillende mallen en bakjes en wisselen continu. We gebruiken hoofdzakelijk verpakkingen in diverse gastro-maten. Veel consumenten warmen onze producten op in de verpakking, dus de kwaliteit moet goed zijn. De kunststof is bovendien goed recyclebaar.”

Beekhuizen benadrukt dat hij graag samenwerkt op basis van wederzijdse waardering. “We streven naar langdurige relaties. Dat herkennen we ook bij Ilpra. Zij leveren een mooie prijs-/kwaliteitsverhouding en goede service, wij ook. Dat levert voor iedereen het meeste op.”

www.ilpra.nl

Bovenstaand artikel verscheen eerder in Vismagazine.