HomeMachinesInspecterenVision Partners levert oplossing voor identificeren retourstroom kratten

Vision Partners levert oplossing voor identificeren retourstroom kratten

Een grote uitdaging voor de groot- en detailhandel is de retourstroom van lege kratten. Het distributiecentrum van een van de toonaangevende retailers in Nederland ontvangt dagelijks honderden rolcontainers gevuld met een mix van groenten-, bier-, melk- en frisdrankkratten. Omdat elke producent alleen pallets accepteert met zijn ‘eigen' kratten, moeten deze verschillende ongesorteerde types allemaal handmatig worden gesorteerd.

Vision Partners heeft onlangs een vision-oplossing geleverd die automatisch het type krat herkent en daarmee de retourlogistiek aanzienlijk vereenvoudigt. Het systeem is ontwikkeld samen met Costo, een toonaangevende Nederlandse logistieke specialist die creatieve maatwerkoplossingen ontwikkelt voor opslag, transport en orderpicking. In de eerste stap identificeert het vision-systeem de krat op de invoertransportband. Het geïdentificeerde krat wordt vervolgens naar een specifieke transportband voor uitvoer geleid.

Met meer dan 25 jaar ervaring in industriële automatisering is Vision Partners een toonaangevende leverancier en integrator van onder andere industriële vision-systemen voor productieautomatisering en visualisatie.

www.visionpartners.nl