Home Machines Niet-primair verpakken Viscon integreert verwerkingslijn voor trostomaten bij Agro Care

Viscon integreert verwerkingslijn voor trostomaten bij Agro Care

viscon-logoAgro Care is een groeiende onderneming in de voedingstuinbouw die bewust kiest voor een andere aanpak. Op vernieuwende wijze tomaten telen in verschillende variëteiten is wat Agro Care bewerkstelligt op twee locaties in Nederland. Agro Care had behoefte aan een capaciteitsverhoging van de verwerking van dozen voor de trostomaten. Op haar vestiging in Middenmeer is er sinds kort een nieuwe verwerkingslijn voor trostomaten in gebruik genomen. Hierbij is een integratie gerealiseerd van een bestaande en een nieuwe verwerkingslijn. Het ontwerp van deze verwerkingslijn is tot stand gekomen na een uitgebreid engineeringtraject tussen operationeel directeur Bas Eilander en Viscon.

De lijn is uitgevoerd met twee ontstapelaars die elk drie weegstations voorzien van producten. Deze wordt gevoed vanuit een ontladingsunit die ongeveer 120 karren per uur verwerkt. In de weegstations worden de dozen gecontroleerd waarna ze worden doorgevoerd naar de voorstapelaar die de dozen en/- of kratten stapelt. Voor het stapelen zijn er twee stapelaars geïntegreerd waarbij een capaciteit van ongeveer 2000 kratten bereikt wordt. Beide stapelaars staan gekoppeld aan een palletiseerder. De palletiseerder betreft het nieuwe type Meteor welke Viscon eerder geïntroduceerd heeft.

De uitgangspunten van de verwerkingslijn zijn dat er naar de toekomst nog verder uitgebreid kan worden naar een dubbele uitvoering. Deze uitvoering zal in de vorm van een extra aanvoer van producten zijn en een extra palletiseerder om in totaal drie verschillende product soorten gelijktijdig te verwerken.

Het systeem is succesvol geïntegreerd en draait inmiddels op volle toeren.

Kijk voor meer informatie op www.viscon.eu.