HomeNieuwsBedrijven en personenViscon Group stelt Charlotte Langerak-Visser aan als CEO

Viscon Group stelt Charlotte Langerak-Visser aan als CEO

Per 1 mei is Charlotte Langerak-Visser, een familielid van de derde generatie, aangesteld als de nieuwe CEO van Viscon Group. Charlotte neemt het stokje over van René de Vos, die meer dan 32 jaar meebouwde aan het succes van Viscon Group, waarvan 27 jaar als directeur en CEO. René blijft in de rol van adviseur voor een soepele overgang en blijft als aandeelhouder betrokken bij Viscon Group.

Een nieuw seizoen is begonnen voor Viscon Group, terwijl het bedrijf zich voorbereidt op verdere groei. De Agro & Food markt verandert snel door de toetreding van investeerders en private equity partijen, wat veel nieuwe kansen biedt voor bedrijven als Viscon. De markt vraagt ​​om een ​​steeds integralere aanpak van projecten, waarbij niet alleen machineautomatisering, maar ook software en data een steeds grotere rol spelen. Ontwikkelingen in AI, vision, robotica en IoT openen talloze nieuwe mogelijkheden. Meer kunnen zien en weten over een product biedt verschillende nieuwe mogelijkheden op het gebied van kwaliteit, traceerbaarheid en productverwerking.

Charlotte is 13 jaar werkzaam bij Viscon Group en vervult sinds 2012 management- en directiefuncties. In deze periode heeft zij laten zien sterk te zijn in organisatie- en marktontwikkeling. Sinds haar toetreding tot het bestuur in december 2020 heeft zij met succes veranderingen doorgevoerd in de strategie en structuur van de organisatie.

Ze is van mening dat het bedrijf met zijn 350 medewerkers nog veel groeipotentieel heeft. Met dit in het achterhoofd heeft zij de afgelopen tijd als bestuurslid diverse stappen gezet om het familiebedrijf verder te versterken. Een belangrijk onderdeel hiervan was het aanvullen van de board met ervaren executives. Erik de Jonge is toegetreden als COO en recentelijk is Wim Jan Groothuijs toegetreden tot de raad van bestuur als CCO. Samen met deze bestuursleden is er een nieuwe koers uitgezet.

Charlotte: “Ik geloof in de kracht van een goed team. Door de juiste expertise in huis te halen, zorgen we voor een organisatie die de Agro- en Foodmarkt duurzaam kan bedienen. Viscon heeft een sterk DNA in ondernemerschap en innovatie en het behouden daarvan is een prioriteit voor het nieuwe bestuur. Een sterk business development team zal alle middelen hebben om nieuwe technologieën en ontwikkelingen te monitoren en om te zetten in nieuwe producten. Viscon heeft innovatie & ondernemerschap altijd hoog in het vaandel gedragen en de volgende generatie zal dat met veel enthousiasme blijven doen.”

Met behoud van al het goede en openstaan ​​voor inzichten en talenten van buiten, gaat Viscon Group de toekomst tegemoet. Met oplossingen in thema's als voedselzekerheid, herbebossing, dierenwelzijn, kwaliteit plantaardig uitgangsmateriaal, insectenkweek en voedselveiligheid is Viscon klaar voor het komende seizoen.

www.viscongroup.eu