HomeMachinesAandrijven en besturenViscon aanwezig op Empack Brussel

Viscon aanwezig op Empack Brussel

viscon-empack-brussel-2011

Op 12 en 13 oktober viert Empack zijn tiende verjaardag in Brussel. Een ideale locatie om ervaringen uit te wisselen en elkaar op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen binnen de verpakkingsbranche. Tijdens deze dagen wil ook Viscon u zeker niet onthouden van haar technische noviteiten en zijn er steeds vertegenwoordigers aanwezig om u te woord te staan op stand G075 in hal 7. Een bezoek aan de Viscon stand zal u wellicht tal van ideeën opleveren om de efficiëntie van uw productie- en logistiekeproces verder te optimaliseren.

viscon-logoAls specialist in totaaloplossingen op het gebied van product & material handling levert Viscon al jarenlang wereldwijd producten in verscheidene sectoren; zowel food als non-food. Van brood en chocolade tot kleine metalen onderdelen en tabak, van dozen en schaaltjes tot pallets en rekken, wanneer een proces geautomatiseerd wordt is één ding van essentieel belang en dat is een zo hoog mogelijke productiecapaciteit te behalen door uw proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Viscon is dan ook de geknipte organisatie voor het verwezenlijken van deze uitgebreide automatisering.

Viscon kan beroep doen op zijn ruime kennis en ervaring binnen zeer uiteenlopende sectoren. Uit deze kennis en ervaring is dan ook een standaard leveringspakket ontstaan van waaruit diverse projecten modulair kunnen worden opgebouwd. Enkele voorbeelden hiervan zijn de verscheidene verpakkingsmachines, palletiseerders, depalletiseerders, transporteurs, stapel- en ontstapelaars, keermachines,  weeg-, sorteer- en magazijnsystemen, industriële wasmachines en robotsystemen. Dit is slechts een kleine greep uit het leveringspakket. Naast dit standaard leveringspakket worden ook heel vaak productspecifieke machines uitgebouwd, volledig volgens de eisen en wensen van de klant.

Vaak is de implementering van al dan niet reeds bestaande verpakkingslijnen gewenst, ook dan is Viscon een geschikte keuze. Als systeemintegrator kan Viscon immers rekenen op de goede contacten en samenwerking met verschillende verpakkingsmachinebouwers zoals Multivac en GH-packaging.

Momenteel heeft Viscon ook tal van projecten lopen waarbij diverse producten en verpakkingsmaterialen worden samengebracht met behulp van robots en flexpickers. Om dit alles tot een goed einde te brengen kan Viscon een beroep doen op een eigen team van competente programmeurs en technici voor de aansturing van de robots en de ontwikkeling van een productgerichte grijpertool.

Ook binnen de gemaksvoeding of ‘convenience food’ ontwikkelt Viscon continu nieuwe processen, vaak uniek voor dat welbepaalde project waarin het zich bevindt. Zo is afgelopen jaar een aantal specifieke transportsystemen geïntegreerd in productieprocessen welke voorheen uit losse schakels bestonden. Voorbeelden hiervan zijn het automatisch verpakken, tellen, wegen, formeren, sorteren, vullen, verhitten, case-packen en palletiseren van kleingoederen.

Empack Brussel 2011 – Stand G075

Kijk voor meer informatie op www.viscon.be of stuur een e-mail naar info@viscon.be.