HomeNieuwsBedrijven en personenVila Etiketten is klaar voor de toekomst met investering en nieuw pand

Vila Etiketten is klaar voor de toekomst met investering en nieuw pand

Vila Etiketten, member company van Optimum Group, heeft onlangs haar nieuwe pand in Breda officieel geopend met een open dag. Dit gebeurde nadat de specialistische digitale drukkerij in april opnieuw investeerde in digitale druk met de aanschaf van een nieuwe HP Indigo 8000. Hiermee heeft Vila Etiketten haar productiecapaciteit verhoogd om te kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag vanuit de markt. Deze investeringen passen binnen het meerjaren strategisch groeiplan van Optimum Group in combinatie met het doorvoeren van een verdere specialisering en positionering binnen de groep.

Het bedrijf gebruikte al HP Indigo drukpersen sinds 2005, toen het zijn eerste HP Indigo pers van het type WS4050 aanschafte. Deze pers draaide 16 meter per minuut in 4 colour mode en 32 meter per minuut in een 1 of 2 colour mode, waar vandaag de dag de HP Indigo 8000 een druksnelheid van maximaal 60 meter per minuut in full-colour heeft. Ook is de pers voorzien van de Enhanced Productivity Mode, waardoor Vila tot 80 meter per minuut in kleur kan printen.

“We hadden al drie HP Indigo WS6800 digitale persen in gebruik, waar we erg tevreden mee zijn. Maar inmiddels was het tijd voor een upgrade en daarom was de HP Indigo 8000 een logische keuze waarmee we blijven bouwen aan de toekomst”, aldus Robbert Vugts, locatie directeur van Vila Etiketten.

Vila Etiketten wil haar flexibiliteit behouden voor haar klanten. Hoge drukkwaliteit, snelheid, verschillende oplagen, wisselende kleuren en een ruim substratengamma zijn van belang. “Deze machine heeft een dubbele capaciteit omdat er eigenlijk twee HP Indigo WS6800 machines inline worden gezet met een buffer ertussen. Meer uptime van de drukpers betekent dat we meer werk aan kunnen, maar ook onze klanten een hogere doorloopsnelheid kunnen bieden. We kunnen met deze aanwinst grotere oplages drukken voor zowel nieuwe als bestaande klanten”, concludeert Robbert Vugts.

Kijk voor meer informatie op www.optimumgroup.nl.