HomeNieuwsVijftienjarig bestaan NVC-cursus Bedrukken van Verpakkingen

Vijftienjarig bestaan NVC-cursus Bedrukken van Verpakkingen

nvc-cursus-bedrukken-1

Vijftien jaar nadat de eerste cursus van start ging, heeft NVC Opleidingen de driehonderdste deelnemer mogen inschrijven aan haar succesvolle en internationaal zeer gewaardeerde cursus Bedrukken van Verpakkingen. Om dit heugelijke feit te vieren, werd onder de groep die op 12 oktober van dit jaar startte een e-reader verloot. Cursiste Silvie de Nul van V-IT NV ontving de e-reader uit handen van Oscar Faber, manager opleidingen bij het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC).

nvc-logo-nieuwFundamentele veranderingen

De cursus die op 12 oktober van dit jaar startte, was niet alleen als feestelijk bedoeld maar illustreerde tegelijkertijd welke fundamentele veranderingen er plaats hebben gevonden in de wereld van het drukken. Enerzijds nemen internet en elektronische media een steeds prominentere plaats in. Maar tegelijkertijd neemt het belang van de verpakking en daarbij de verpakkingsdruk in al zijn aspecten, juist enorm toe. In een versnipperd medialandschap en met krimpende reclamebudgetten, krijgt de verpakking immers steeds meer zelf de taak om goed op te vallen en zo mogelijk zichzelf te verkopen.

Resultaat

Na afloop van de NVC-cursus Bedrukken van Verpakkingen zijn de deelnemers in staat van verpakkingen de druktechniek te herleiden en aan de hand van verschillende beoordelingscriteria de kwaliteit hiervan te beoordelen. Ze kiezen op basis van producttype, product hoeveelheden, mogelijkheden en grenzen van de technologie en kwaliteitseisen de beste druktechniek voor het bedrukken van een specifieke verpakking.

Doelgroep

De NVC-cursus Bedrukken van Verpakkingen is bestemd voor verpakkings- en productontwikkelaars, marketeers, grafisch ontwerpers, kwaliteitsfunctionarissen, medewerkers R&D en inkopers/verkopers van verpakkingsdrukwerk.

Cursus

De NVC-cursus Bedrukken van Verpakkingen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd. De laatste groep voor 2010 gaat van start op 30 november. De eerste groep in 2011 start op 1 februari.

nvc-cursus-bedrukken-2

Kijk voor meer informatie op www.nvc.nl.