Home Machines Etiketteren en printen Videojet voldoet aan vraag naar lichte, compacte en flexibele oplossingen

Videojet voldoet aan vraag naar lichte, compacte en flexibele oplossingen

Om te voldoen aan de vraag van fabrikanten naar een lichte, compacte en flexibele fiberlaseroplossing, heeft Videojet Technologies de nieuwe Videojet 7230- en 7330-modellen toegevoegd aan de bestaande reeks fiberlasermarkeersystemen. De krachtige markeeroplossingen zijn volgens Videojet tot 44% lichter dan vergelijkbare fiberlasers van andere leveranciers en bieden fabrikanten de vrijheid om te markeren zoals ze dat willen.

Videojet begrijpt de uiteenlopende behoeften van fabrikanten voor het coderen en markeren van onderdelen, verpakte consumptiegoederen (VCG) en farmaceutische producten en is speciaal ontworpen voor de nieuwe 7230- en 7330-fiberlasers om te voldoen aan hun unieke codeervereisten. Deze nieuwe fiberlasers zijn een ideale oplossing voor veeleisende productieschema's op deze markten, omdat fabrikanten lasermarkeersystemen nodig hebben die gelijke tred kunnen houden en een hoge mate van codecontrast op robuuste materialen kunnen leveren.

De Videojet 7230- en 7330-fiberlasers zijn verkrijgbaar met een vermogen van 10 en 20 Watt en bieden een hogere productiviteit en totale bedieningsvrijheid dankzij verschillende geavanceerde functies. Fabrikanten kunnen bijvoorbeeld een 6 mm markeerkop kiezen voor een snelle productie of een 10 mm markeerkop voor markering van onderdelen met fijne details en kunnen daarmee vertrouwen op de flexibiliteit en volledige functionaliteit voor verschillende productvormen en -afmetingen.

Bovendien bieden de 7230- en 7330-fiberlasers verbeterde productiviteit, zodat fabrikanten meer producten en codes sneller dan voorgaande Videojet-lasers kunnen markeren, dankzij een combinatie van verbeterde dataverwerkingssnelheden en concurrerende markeersnelheden van maximaal 2000 tekens per seconde (op basis van 6 mm markeerkop en afhankelijk van het substraat).

Deze nieuwe fiberlasers bieden ook naadloze werking in de productielijn. Fabrikanten kunnen kiezen uit diverse gebruikersinterfaces om de Videojet 7230- en 7330-fiberlasers te bedienen, waaronder de Videojet Touch Control Software+ (TCS+), die speciaal is ontworpen voor bediening op afstand van de TU430 10,1″ lasercontroller met kleurentouchscreen of met vrijwel elk apparaat met browser, met uitzondering van Safari. De geavanceerde Videojet-lasercontroller met CLARiTY-software is ook uitgerust met een intuïtieve touchscreen die ook wordt gebruikt in andere Videojet-markeer- en codeeroplossingen. Dit biedt eenvoudige bediening en continue verbetering van bedrijfstijd en productiviteit.

“Fabrikanten kunnen profiteren van een lichte, compacte en flexibele fiberlaseroplossing die zeer veelzijdig is in krappe ruimtes”, aldus Sascha Ammesdoerfer, Laser Business Unit Manager bij Videojet Technologies. “De keuze uit een markeerkop met 0°- of 90°-richting biedt flexibiliteit voor productielijnen met beperkte ruimte en met de toevoeging van de 6 mm markeerkop, ook de kleinste laserkopafmetingen in de industrie.”

Extra voordelen van deze nieuwe fiberlasers die downtime tot het minimum beperken en de productiviteit verhogen zijn een luchtgekoelde laserbron die onderhoudsintervallen vrijwel overbodig maakt; geen verbruiksartikelen zoals inkt, oplosmiddelen of perslucht; en geen slijtende onderdelen die moeten worden vervangen.

De lancering van de Videojet 7230- en 7330-fiberlasermarkeersystemen zijn een waardevolle toevoeging aan het Videojet-fiberlaserassortiment, waardoor fabrikanten eindelijk totale operationele vrijheid hebben.

www.videojet.nl