Home Machines Etiketteren en printen Videojet maakt slimmere manier van printen mogelijk met Profinet

Videojet maakt slimmere manier van printen mogelijk met Profinet

Videojet Technologies, een toonaangevende wereldwijde leverancier van codeer-, markeer- en printoplossingen, heeft een nieuwe Profinet-workflowmodule geïntroduceerd voor de Videojet 1860 continuous inkjetprinter (CIJ). Profinet is een open industriële Ethernet-standaard voor automatisering en verzendt gegevens tussen talloze apparaten.

Eerder VOC-onderzoek van Videojet heeft aangetoond dat in de meeste productieomgevingen hogere productiviteit en minder downtime een belangrijke factor is. Fabrikanten leven in een wereld waarin uptime en continue verbeteringen direct tot uiting komen in hun statistieken en de noodzaak voor nauwkeurige communicatie belangrijk is vanwege de hoge operationele kosten en hoge productiviteitseisen.

Met een nieuwe Profinet-workflowmodule, kan de verbeterde Videojet 1860 CIJ-printer helpen de frequentie van ongeplande downtime te minimaliseren door snel een overzicht te krijgen van de machinestatus. Hierdoor kunnen realtime prestaties en communicatie-uitwisseling voor geautomatiseerde toepassingen worden geboden. De nieuwe workflowmodule biedt de mogelijkheid voor snelle berichtuitwisseling tussen de Videojet 1860 CIJ-printer en PLC, waardoor installatie wordt vereenvoudigd voor producenten die ervaring hebben met industriële protocollen.

Een Profinet-gebruiker kan meer dan één Videojet 1860 CIJ-printer aansluiten op één IO-controller door middel van Profinet-schakelaars en via het netwerk. Dit biedt fabrikanten verschillende voordelen, waaronder maximale flexibiliteit voor op maat gemaakte concepten, hogere efficiëntie en optimaal gebruik van middelen en hoge prestaties om de productiviteit te verhogen.

Deze nieuwe workflowmodule is beschikbaar op de Videojet 1860 CIJ-printer en is ontworpen om een slimmere manier van printen te bieden. Met de ingebouwde intelligentie en communicatiemogelijkheden, levert de 1860 CIJ-printer superieure uptime en biedt voorspelbaarheid en productiviteit voor fabrikanten.

www.videojet.nl